Pocetna Društvo HUMANOST NA DELU

HUMANOST NA DELU

1410
0
Podelite

U klubu Gradskog kulturnog centra održana je humanitarna priredba uz učešće učenika srednjih škola iz Užica, Saveza slepih i Književnog kluba ,,Rujno“. Jedan od povoda za njeno održavanje bio je i prikupljanje sredstava za sugrađanina Vladimira Ilića koji odlazi u Rusiju na operaciju vida.

Učenike su za priredbu pripremile profesorke književnosti Ivana Bujak, Marija Milović, Dušica Vitorović i Sanja Selaković, a scenario i saradnja sa Savezom slepih i Klubom ,,Rujno“ delo je profesora Valentine Zlatanović Marković. Voditelji programa bili su Jelena Lazović i Neda Spajić, učenice trećeg razreda Medicinske škole.

Stogodišnjica rođenja Duška Radovića bio je povod za ovo umetničko okupljanje i tim povodom Dramski studio Medicinske škole igrao je predstavu po poznatoj Radovićevoj knjizi ,,Ženski razgovori“. Treba istaći da Dramski studio obeležava i svoj jubilej, 25 godina postojanja, a sa njim i profesorka Valentina Zlatanović Marković četvrt veka rada u školi i isto toliko godina posvećenosti radu Studija.

Dragana Dučić, predsednica Saveza slepih, otvorila je program prigodnim govorom i jednom pesmom, Kristina Milojević iz Ekonomske škole izvela je dve pesme: ,,Počnimo ljubav ispočetka“ i ,, Taj život moj“, dok je iz Tehničke škole Krsman Trpković, kazivao stihove uz pratnju gitare. Učenici Gimnazije izveli su tri recitacije i na kraju obraćanja usledila je podela knjiga svim učesnicima večeri od strane Dragoljuba Jasikovića predsednika književnog kluba ,,Rujno“, u znak sećanja na pesnika Miša Ćosovića, navodi se u informaciji GKC-a.