Pocetna Društvo ZVEZDE U USPONU

ZVEZDE U USPONU

844
0
Podelite

Za one koje ne znaju, Rangefinder je poznat njujorški magazin u oblasti portretne i fotografije za venčanja, osnovan 50-tih godina 20. veka.

Njegov zaštitni znak i obeležje je takmičenje 30 zvezda u usponu i to je jedna od najpoželjnijih nagrada u ovoj industriji. Nebojša i Milica (Mrdja Lovers Studio) su ove godine izabrani od 300 nominovanih učesnika za jedne od 30 najboljih u celom svetu u oblasti fotografije za venčanja.

Nebojša kaže da je posle 2020. godine koja je bila najizazovnija godina za sve ljude, a ponajviše za one koji rade u event industriji, bilo teško ostati dosledan sebi, biti bez prihoda i izdržati pristisak društva koji je nametao da se moraš vratiti nekoj primarnijoj delatnosti.

– Prevazići taj period i ostati voljan za stvaranje, za nas je bila samo dodatna potvrda da tek možemo stvarati bolje i lepše i da će trud i vežba morati biti zapaženi, ova nagrada je stigla u pravo vreme, kao dodatna inspiracija i želja za stvaranjem još nečeg većeg u kreativnom izrazu. Cilj nam je da jednog dana, na još veći način doprinesemo podizanju
umetnosti, kreativnosti i stilskog izraza u svim kategorijama života, ponajviše u našem rodnom gradu – navodi sagovornik ,,Vesti”.


On dodaje da je Užice mali grad, koji često ne ume i ne prihvata nove stvari i visoke standarde i da je bilo veoma izazovno pozicionirati se na njegovom tržištu.
-Nikada nam nije bio cilj raditi što više venčanja ili događaja, već smo u taj kreativni proces ušli sa idejom da dolazimo do određenih ljudi, koji umeju da prepoznaju stil i odnos od samog početka, to je dovelo do toga da radimo samo 25 venčanja godišnje, kako bismo uspeli da se pored fotografisanja posvetimo drugim stvarima koje su deo te ideje. Oduvek postoje dve opcije, ili radiš mnogo za malu naknadu, ili manje i posvećenije, ali da to bude kvalitetno urađeno i nagrađeno. I pored sjajnih klijenata koje smo imali u našem rodnom gradu, put nas je ipak doveo u Beograd, odakle smo dalje razvijali svoju fotografiju i viziju brenda – ističe Nebojša Mrđa koji sa Milicom često fotografiše i venčanja van zemlje, tako da im menjanje lokacije zbog posla nije strano.

Najviše uživaju u tome kada se spoje lepo i korisno i do sada su imali prilike da fotografišu venčanja u Francuskoj, Portugalu, Sloveniji, Crnoj Gori… i da se raduju svemu novom što je pred njima.

Neprolaznost analogne i polaroid fotografije

Milica i Nebojša su se upoznali u Užicu, gde su im se i umetnosti prepoznale. Nebojša je taj koji je prvi 2012. osetio da je njegov životni poziv bavljenje fotografijom, i ako dolazi iz IT struke, dok je Milica počela da uči fotografiju uz Nebojšu od 2017. godine. Od 2018. godine, uz zajedničku viziju i izraz, predstavljaju se javnosti kao brend Mrdja Lovers Studio koji od tada donosi mnoge svetske trendove u fotografiji za venčanja, dok se takođe trude da fotografijom predstave neprolaznost klasičnog i svedenog, pa je njihov
čest odabir analogna i polaroid fotografija, načinjena starim aparatima, pa čak i onim iz 1976. godine.

Tekst: Žanka Erić