Pocetna Politika Poziv na protest “Ne kapitulaciji”

Poziv na protest “Ne kapitulaciji”

874
0
Podelite

Novi DSS, Zavetnici, Dveri i Pokret kraljevina Srbija pozvali su Užičane na protest “Ne kapitulaciji” koji je najavljen za petak 17. mart ispred hrama Svetog Save u Beogradu sa početkom u 18 časova.

Aleksandar Milić, ispred užičkog odbora Srpske stranke Zavetnici rekao je da ova stranka smatra da je “vrag odneo šalu i da će predsednik Srbije potpisati kapitulaciju 18. marta u Ohridu i da se svako vara da to neće učiniti”.

“Takva vlast je dovela Srbiju da se u proteklih deset godina broj stanovnika smanjio za 700.000 hiljada, da su cene duplo veće uprkos ubeđivanju vlasti da nije tako i da su plate dobre. Vlast koja nas je dovela do katastrofe u ekonomiji i demografskom pogledu sada nas ubeđuje kako treba da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, a predsednik će to morati da potpiše kako bi ostao na vlasti uprkos uveravanju u suprotno”, naveo je Milić. On je dodao da se vlast služi najprizemnijim metodatama blaćenja opozicije prikazujući lidere ovih stranaka sa albanskim kapama na glavama. “Neverovatno je da oni koji su lažljivci i izdajnici, pišu za druge da to rade”, kaže Milić navodeći i primer lepljenja plakata sa ovakvim natpisima i na kuću bake Milice Đurđević Stamenkovski.

Predsednik užičkog odbora Novog DSS-a i član Izvršnog odbora stranke Branko Đurić rekao je da ovom akcijom i odlaskom na protest u Beograd Novi DSS želi da poruči “Ne kapitulaciji”, “Ne izdaji” i “Ne prodaji” teritorije Kosova i Metohije.

“Poručujemo predsedniku Srbije Vučiću da nikako u Ohridu 18. marta ne potpisuje francusko-nemački sporazum čime bi Srbija izgubila 15 odsto svoje teritorije. Pozivamo sve građane da nam se pridruže ispred hrama Svetog Save i prisustvuju nacionalnom okupljanju za odbranu Kosova i Metohije”, naveo je Đurić i dodao da Patriotski blok ima zajednički cilj koji treba da bude interes svih građana.

Poziv na protestni miting u ime Dveri uputio je član Političkog saveta Dragan Krsmanović i podsetio je da je pre deset godina rekao da veruje da je aktuelna vlast spremna da prizna nezavisnost Kosova i da je njen jedini problem jeste kako da to predstavi javnosti, odnosno da su “spasili što se spasiti može”. Zato će, kako je rekao vlasti 17. marta, pomoći da se odluči na protestnom skupu na taj način što će im reći da reč kapitulacija ne postoji u srpskom rečniku.

“Danas sam potpuno siguran u to i da je ova vlast rešila da izda Kosovo i učini ustupke koji su neprihvatljivi. Zbog toga smo čoveku koji je izabrao da bude predsednik svoje stranke, a ne svih građana Srbije poručili da po članu 123. Ustava nema ovlašćenja da pregovara o KiM i da o tome s obzirom da se radi o teritorijalnom integritetu jedino može da raspravlja Narodna skupština”, rekao je Krsmanović na Trgu odakle je građanima upućen poziv na protest koji je najavljen u Beogradu.