Pocetna Društvo FONDACIJA LIVE RICH: NTC kviz u Užicu

FONDACIJA LIVE RICH: NTC kviz u Užicu

531
0
Podelite
Foto: ZoomUE / Print Screen

– Ovaj događaj organizovan je sa ciljem da deca Užica osete da su zaista deo NTC sveta u kom se uči kroz igru i zabavu, rekla je Marija Ždero, upravitelj Fondacije Live Rich.

Veliko gradsko finale NTC kviza u Užicu održano je proteklog vikenda u u organizaciji Fondacije  Live Rich. U finalu su učestvovale četiri užičke osnovne škole „Nada Matić“, „Slobodan Sekuluć“, Dušan Jerković“ i Prva osnovna škola kralja Petra Dugog koje su se prijavile na poziv Fondacije za ovo takmičenje.

Pre finala organizovane su kvalifikacije u kojima su učestvovali đaci drugog i trećeg razreda. Kvalifikacije su vodili članovi NTC tima iz Novog Sada koje je u Užicu ugostila Fondacija Live Rich. Na osnovu kvalifikacija izabrane su takmičarske ekipe za finale. Svaka škola je imala svojih 16 takmičara, koji su bili podeljeni u četiri ekipe za isto toliko igara u okviru NTC kviza.

NTC kviz je vodio Vuk Rajović, kaoautor kviza, a dr Ranko Rajović, kreator NTC metodologije održao je predavanje za roditelje i podsetio koliko je važno da naučimo decu da misle.

– Užičko pozorište bilo je puno do poslednjeg mesta, takmičarske ekipe, drugari navijači, roditelji, učitelji , nastavni tim, svi zajedno su prisustvovali jednom divnom događaju koji je obeležila dečja radost i osmeh, navela je Marija Ždero, upravitelj Fondacije Live Rich.

Pobednička ekipa kviza Prve osnovne škole kralja Petra Drugog osvojila je vrednu nagradu; tako da svih 16 članova tima ide besplatno na sedmodnevni NTC kamp u Gučevu.

Pored prve nagrade za pobedničku ekipu, za sve škole učesnice obezbeđeni su kompleti NTC knjiga za predmete fizike i hemije, a za škole koje su osvojile drugo i treće mesto obezbeđena je dodatna novčana donacija za bibliotečki fond.

– Ovaj događaj je organizovan sa ciljem da deca Užica osete da su zaista deo NTC sveta u kom se uči kroz igru i zabavu, ali i da to približimo roditeljima i javnosti. Važno je da se ciljano bavimo razvojem dece i da NTC metodologija postane deo svakodnevnice dece, naglasila je Ždero.

Organizator ovog događaja i sponzor nagradnog fonda je Fondacija Live Rich koja još od 2019. godine promoviše i podržava prisustvo NTC metodologije u Užicu kroz svoje različite aktivnosti.