Pocetna Društvo Gradonačelnica u poseti budućim zdravstvenim radnicima

Gradonačelnica u poseti budućim zdravstvenim radnicima

414
0
Podelite
Foto: Grad Užice

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, kao bivša učenica i profesorka „Medicinske škole Užice“ na poziv učenika i profesora te škole prisustvovala je praktičnom delu časa stručnog predmeta Zdravstvena nega.

“Hvala vam što se se opredelili za ovu plemenitu struku, da pomažete drugima, negujete ih i budete pravi heroji. Kao nekadašnja učenica, ali i profesorka, ponosna sam što je interesovanje za Medicinsku školu jednako zastupljeno i što imamo đake, kako iz regiona, tako i iz cele Srbije. Iako ste tek na početku školovanja, pokazali ste izuzetno znanje, vladanje materijom, razumevanje, kako teorijskog, tako i praktičnog dela. Sigurna sam da ćete biti izuzetni profesionalci i vrsni stručnjaci u budućnosti. Vi ste naša snaga i nada, a taj optimizam koji se ovde oseća obećava mnogo”, rekla je Jelena Raković Radivojević.

Foto: Grad Užice

Direktor škole, Miroslav Poznanović, tom prilikom istakao je da Grad Užice i Medicinska škola imaju izuzetnu saradnju.

“Otkriću vam da je ova poseta za učenike bila iznenađenje, a oni su i pored toga bili izuzetni, posvećeni, pokazali su znanje, i vrlo smo ponosni na njih”, naglasio je Poznanović.

Za sve obrazovne profile u Medicinskoj školi Užice gotovo pola veka vlada ogromno interesovanje, učenika iz Užica, celog Zlatiborskog okruga ali i gradova i opština u okruženju. Pored uspeha na državnim i međunarodnim takmičenjima iz nastavnih predmeta, učenici ove škole značajna priznanja donose sa sportskih i drugih smotri.