Pocetna Društvo Jani Nikolić, TV 5 nagrada i „Cvet jednakosti“

Jani Nikolić, TV 5 nagrada i „Cvet jednakosti“

520
0
Podelite
Nastup mališana Predškolske ustanove Užice

Manifestacija „Kikini dani“ održana je po 10.put u organizaciji Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga. U prepunoj sali užičkog pozorišta u okviru programa nastupili su članovi udruženja osoba sa invaliditetom, Osnovne škole „Miodrag V. Matić, „Anđeli“, -sekcija pri KUD-u Sevojno, Saveza gluvih i nagluvih Užice, Predškolske ustanove Užice…
U okviru „Kikinih dana“ dodeljene su i nagrade za novinarski, literarni i likovni konkurs. U konkurenciji za novinarski konkurs bilo je devet televizijskih i internet priloga, za literarni 21 rad, a za likovni 133 crteža.

Sveukupni pobednik i nosilac „Cveta jednakosti“ za 2023.godinu je Jana Nikolić, novinarka TV5 Užice.U konkurenciji internet priloga nagrađena je Marija Milanović, sa portala dnevnog lista „Danas“. jer je segment ličnog iskustva uklopila u sadržaj.

Jana Nikolić, TV5

U obrazloženju žirija za televizijski prilog Jane Nikolić, TV5 Užice navedeno je da priča o Milošu Zariću, užičkom paraolimpijcu, posebno i veoma upečatljivo ukazuje da „životni put i sportski uspesi su podstrek za sve gledaoce, posebno onima kojima je namenjen“.
A za internet prilog Marije Milanović obrazloženo je „da je segment ličnog iskustva uklopila u sadržaj“.

Na literarnom konkursu za učenike srednjih škola prvo mesto osvojila je Ana Nikolić, učenica Užičke gimnazije, drugo Nihad Rovčanin, treće Bojan Bukvić i pohvala za Bojanu Bukvić, svi su učenici Medicinske škole Užice.

Nagrađeni na literarnom konkursu

Na likovnom konkursu za učenike osnovnih škola na temu „Bolji svet je moguć“ prvo mesto osvojila je Neda Kostić, iz Osnovne škole „Bogosav Janković“ Kremna, drugo Magdalena Aleksandrić, Osnovna škola „Slobodan Sekulić i treće mesto dele Pavle Stefanović i Lazar Nikolić iz Osnovne škole „Aleksa Dejović“ Sevojno.

OŠ Miodrag V.Matić

Na „Kikinim danima“ predstavljeno je književno stvaralašto članova udruženja i pročitane su pesme Dragane Dučić, Ivane Žunić, Borisa Kojadinovića, Marije Karadarević, Čedomira Cicovića, Milese Milinkovića, a svoju poeziju je govorila Budimka Tošić.

U okviru programa prisutne je pozdravio Predrag Bakić, predsednik Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga koji je istakao da „Kikino delo živi kroz naš rad“. On je podsetio na njen doprinos i značaj za rad Udruženja.

Savez gluvih i nagluvih Užice

Član Gradskog veća Slobodan Grbić naveo je da ovom manifestacijom „gajimo sećanje na Kiku i sve što je uradila za ovaj grad, da to ne padne u zaborav“.
Dodajmo, da su u muzičkom delu programa zajedno nastupili članovi udruženja i pop hor G.L.A.S.