Pocetna Politika SSP Užice: Promeniti način obračuna cene odnošenja smeća

SSP Užice: Promeniti način obračuna cene odnošenja smeća

516
0
Podelite

Gradski odbor Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje u kome izražava nezadovoljstvo načinom na koji se građanima obračunavaju cene usluga koje se tiču odnošenja smeća.

„Građani Užica su nam se obratili nezadovoljni načinom obračuna računa JKP “Bioktoš“ za stavku iznošenja smeća. Smatraju da se pomenuta stavka mora na drugačiji način obračunavati i razdvojiti usluga za domaćinstva od usluge za poslovne prostore i objekte, jer dosadašnje izjednačeno obračunavanje usluge po kvadraturi prostora nema uporište u relanosti. Za domaćinstva se zato račun mora bazirati na osnovu broja članova, a ne na broju kvadrata stambenog prostora kao što je sada slučaj”, navodi se u saopštenju.

Iz užičkog SSP-a dodaju i da “smeće ne prave kvadrati već ljudi i nema logike da za istu stambenu površinu isti račun plaćaju domaćinstva sa jednim ili dvoje članova i domaćinstva u kojima živi npr. petoro”.

“Najuočljivija razlika je i u prigradskim i opustelim seoskim sredinama gde su u kućama veće kvadrature ostala staračka domaćinstva, kojima je ovakav način obračunavanja i iznos samog računa velika stavka u osiromašenom penzionerskom budžetu.
Cena usluge je iznošenja smeća je sada 7,50 dinara, bez PDV-a po kvadratnom metru za domaćinstva, pa zato na osnovu navedenog apelujemo na nadležne da cenovnik usluga prilagode realnom životu i zahtevima građana“, navodi se u saopštenju”, piše u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu.