Pocetna Sport Vesnić drugim mestom započeo sezonu u Šampionatu Evrope na brdskim stazama

Vesnić drugim mestom započeo sezonu u Šampionatu Evrope na brdskim stazama

479
0
Podelite

Gradić na jugu Francuske St. Jean du Gard u kojem živi samo 2500 stanovnika bio je domaćin prve trke Šampionata Evrope na brdskim stazama za sezonu 2023.

Milovan Mikica Vesnić, jedini srpski predstavnik na najstarijem takmičenju pod okriljem Svetske automobilističke federacije FIA, početkom takmičarske godine može biti više nego zadovoljan. Drugo mesto i srebrno odličje sigurno daje nadu za uspešan nastavak sezone.

“Mislim da smo odradili fantastičan posao. Druga pozicija u okvakvoj konkurenciji, na stazi na kojoj prvi put nastupam veliki je uspeh. Tokom celog vikenda sam polako dizao formu, postizao sve bolja vremena i nakon dve takmičarske vožnje u nedelju završio kao drugoplasirani. Ima tu još dosta mesta za napredak, ali idemo korak po korak. Već za dve nedelje očekuje nas trka u Austriji i sada mogu da kažem da se nadam još jednom podijumu. Koje će to mesto biti zavisi od mnogo faktora, ali daću sve od sebe da se popnem još jednu stepenicu više. Ovo je jedna nova avantura i za mene i ceo moj tim i ponosan sam na postignutom uspehu i kako smo predstavili državu Srbiju”, izjavio je Vesnić nakon trke u Francuskoj.

U grupi tri, u kojoj se takmiči Vesnić, trijumfovao je bivši šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski u „hjundaiju“,dok je prošlogodišnjeg pobednika i šampion Francuske Nikolas Granijer u „seat kupri“ io treći.

Velika nagrada Austrije na brdskim stazama Rechbergu vozi se od 28. do 30. april tako da srpski automobilski sportski klub Vesnić nema previše vremena za opuštanje jer je pred njima nova staza i novi izazovi.