Pocetna Društvo Ruski ambasador u poseti Zlatiboru

Ruski ambasador u poseti Zlatiboru

431
0
Podelite

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, posetio je 20. aprila Zlatibor i zajedno sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem svečano otkrio tablu sa nazivom ulice koja nosi ime ruskog dobrovoljca i heroja sa Košara, Vitalija Bulaha.

U okviru posete ambasadora Ruske Federacije održan je sastanak sa privrednicima Zlatiborskog okruga, a ambasador Bocan-Harčenko obišao je i kompaniju “Zlatiborac” koja već godinama svoje proizvode uspešno izvozi u Rusku Federaciju. Stamatović i Bocan-Harčenko obišli su i Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom, koja na Zlatiboru funkcioniše od 2015. godine.

“Bratski odnosi dva naroda i dobre političke veze Srbije i Ruske Federacije, odličan su osnov za uspešnu ekonomsku saradnju. Zato smo otvorili Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom koja predstavlja odličan model kako mogu da se povežu lokalne sredine dve zemlje, da se uspostavi saradnja između privrednika i privuku investicije sa obe strane”, istakao je Stamatović.

Predsednik Opštine Čajetina se potom zahvalio ambasadoru Bocan-Harčenku na poseti i snažnoj podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji.

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, izjavio je da je izuzetno zadovoljan što se nalazi u poseti opštini Čajetina i izrazio je veliku zahvalnost privrednicima i stanovništvu Čajetine i Zlatibora na akciji prikupljanja humanitarne pomoći za stanovnike Donbasa, novog regiona Ruske Federacije.

Pored turističkih potencijala i važnoj ulozi koju Zlatibor ima u turizmu Srbije, tu su i privredne karakteristike zlatiborskog kraja, kapitalne investicije koje je u proteklom periodu realizovala opština Čajetina, što stvara mogućnost razvoja ekonomske saradnje sa Rusijom.