Pocetna Društvo Užice: Obustava rada u jednoj osnovnoj i dve srednje škole

Užice: Obustava rada u jednoj osnovnoj i dve srednje škole

3355
0
Podelite
Foto: Tehnička škola

Shodno odlukama centrala sindikata o obustavi rada će u štrajku u Užicu sutra biti članovi Unije sindikata prosvetnih radnika i Nezavisnog sindikata, odnosno jedna osnovna i dve srednje škole prema najavi od četvrtka do 14,30 časova.

Obustavu rada najavila je Osnovna škola “Slobodan Sekulić”, a od srednjih Saobraćajno-tehnička škola i Gimnazija.

Član Gradskog veća za društvene delatnosti Ratko Trmčić kaže da će od devet osnovnih škola u Užicu, pet gradskih, jedne u Sevojnu i tri seoske sutra obustaviti rad shodno najavi škola “Slobodan Sekulić”. Sutra oko 8 časova navodi Trmčić znaće se kakva je situacija po ostalim školama.

– Do navedenog vremena prema dostupnim podacima “Nada Matić”, “Dušan Jerković” i “Aleksa Dejović” sutra će raditi dok za Prvu osnovnu Kralja Petra Drugog još nemamo preciznih informacija. U OŠ “Stari grad” većina nastavnika neće sutra raditi – navodi gradski većnik Trmčić.

On dodaje da je od šest srednjih škola u Užicu obustava rada sutra najavljena u Saobraćajno-tehničkoj školi, dok će u Ekonomskoj polovina nastavnika biti u štrajku, a polovina raditi, dok kako je rekao iz Tehničke škole do navedenog vremena nije bila dostupna informacija o obustavi rada. Umetnička škola će prema podacima gradske uprave sutra raditi.

– Osnovne i srednje škole u Užicu imaju više sindikata, pojedine dva. Škole koje imaju Nezavisni sindikat i Uniju sindikata prosvetnih radnika za sutra su najavile obustavu rada – kaže Trmčić .