Pocetna Društvo Obustava rada, ali nastavnici u školi

Obustava rada, ali nastavnici u školi

378
0
Podelite

Zbog tragedije u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” sindikati prosvetnih radnika, pre svega Unija sindikata prosvetnih radnika i Sindikat Nezavisnost za danas su najavili obustavu rada u školama.

Prema podacima gradskog većnika za društvene delatnosti Ratka Trmčića nastava se danas u Užicu ne odvija u tri osnovne škole i to “Slobodan Sekulić”, “Prva osnovna škola Kralja Petra Drugog” i “Stari grad”, a od srednjih u Užičkoj gimnaziji i Ekonomskoj školi.

– Međutim u navednim školama svi prosvetni radnici su došli na posao. U Tehničkoj školi, nekadašnja “Radoje Marić” nema nastave, ali su napravili plan i program da se sa decom radi i razgovara na temu nasilje, vršnjačko zlostavljanje, komunikacija, saradnja sa institucijama i drugo. Ova škola radi, ali je umesto nastave aktivnosti usmerila na druge teme – navodi Trmčić. I u drugim srednjim školama prisutno je interno organizovanje kako bi đaci i nastavnici odali dužnu poštu nastadalim učenicima škole na Vračaru i i uputili izraze saučešća njihovim porodicama.

Užice ima devet osnovnih i šest srednjih škola.

Na skupu tišine koji je sinoć održan na Gradskom trgu Užičani su paljenjem sveća i polaganjem cveća u velikom broju odali poštu nastradalima posle čega je usledio pomen u užičkoj Crkvi Svetog Đorđa.