Pocetna Politika Skup „Srbija protiv nasilja“ u Užicu

Skup „Srbija protiv nasilja“ u Užicu

597
0
Podelite

Zeleno-levi front održao je u petak veče protest „Srbija protiv nasilja“ ispred Gradske skupštine u Užicu. Jednočasovni skup je protekao mirno, u tišini bez govornika.

Protest je održan uz prisustvo članova odbora i nekoliko desetina građana koji su zahtevali ispunjenje zahteva od strane vlasti koji su joj upućeni sa istoimenog skupa u Beogradu.

– Izražavamo nezadovljstvo stanjem u društvu i zato smo se okupili večeras. A o tome kakve su posledice u društvu takvog stanja nažalost svedoče nedavne masovne tragedije – navela je portparol odbora Zeleno-leve koalicije u Užicu Jovanka Lučić i poručila da građani očekuju smene odgovornih za takvo stanje u društvu i da REM konačno počne da radi posao. Pojasnila je da je to bio skup članova užičkog odbora Zeleno-levog fronta, koji je u procesu osnivanja.

– Nismo pozivali građane na protest, ali neki su nam se pridružili, jer podržavaju naše zahteva, a nisu bili u mogućnisti da otputuju u Beograd, na večerašnji protest – navela je Lučić i dodala da građani očekuju iznalaženje rešenja koje će da nas sve zaštiti od nasilja u društvu.