Pocetna Društvo Konferencija „Vizija nula za Balkan“ u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja

Konferencija „Vizija nula za Balkan“ u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja

318
0
Podelite
Foto: MUP Srbije

Bezbednost u saobraćaju i promena svesti u ponašanju vozača klјuč su dostizanja zajedničkog cilјa ne samo Ministarstva unutrašnjih poslova već i celog društva nula smrtno stradalih i nula teško povređenih u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, rekao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Želјko Brkić.

„Nažalost mi svakoga dana u Srbiji na putevima ostanemo bez vazduha, a da bismo disali i ostali bezbedni na putevima potrebno je da svi činioci društva daju maksimalni doprinos“, rekao je državni sekretar na konferenciji „Vizija nula za Balkan“ u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja.

Naglasio je da saobraćajna policija ulaže maksimalne napore na sankcionisanju prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, ali i na preventivnim aktivnostima.

„Ipak, stanje bezbednosti saobraćaja u Srbiji još uvek nije na nivou proseka Evropske unije. Veliki broj vozača, na dnevnom nivou, saobraćajna policija isklјuči iz saobraćaja upravo zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Među njima je mnogo veoma mladih lјudi koji nisu ni svesni posledica do kojih takvo neodgovorno ponašanje može da dovede“, rekao je Brkić.