Pocetna Društvo Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se

Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se

565
0
Podelite

Javni poziv za sufinansiranje projekata od javnog interesa – akcije „Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se“ raspisan je 17. maja, a trajeće do 6. juna. Ovaj program Grad Užice uspešno sprovodi već nekoliko godina i njegov model polako preuzimaju i druge lokalne samouprave u Srbiji.

Na ovaj način se omogućava neposredno učešće građana u saradnji sa Gradom u rešavanju dela problema lokalnih zajednica, manjih zahvata na uređenju javnih površina, kao i unapređenje položaja osetljivih grupa, naročito osoba sa invaliditetom, korisnika prava ili usluga socijalne zaštite, pripadnike romske populacije. Projekti se mogu odnositi na uređenje parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, drvoreda, šetališta, uređenje prilaza za osobe sa invaliditetom, uklanjanje manjih divljih deponija i drugo.

Projekti koji se predlažu za unapređenje položaja lica iz osetljivih grupa mogu se odnositi i na nabavku neophodne opreme.

Na javnom pozivu imaju pravo da učestvuju neformalne grupe građana sa teritorije grada Užica okupljene oko projekta, a potpisnici projekta moraju imati izmirene obaveze po osnovu poreza na imovinu. Grupa građana može podneti samo jedan projekat, a svi predloženi projekti biće rangirani.

Za ove namene planirano je ukupno 33 miliona dinara, od čega iz budžeta grada 20 miliona koji su obezbeđeni kroz naplatu poreza na imovinu, dok je 13 miliona obezbeđeno kao podrška Programa ,,Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji, faza III – Odgovorne lokalne finansije i učešće građana“ koji finansira švajcarska vlada, a sprovodi HELVETAS SWISS INETRCOOPERATION SRB.

Detaljne informacije, kao i prijavu, zainteresovani mogu pronaći i preuzeti sa sajta Grada Užica.