Pocetna Bajina Bašta Deca iz Bajine Bašte pobednici SIM turnira na Zlatiboru

Deca iz Bajine Bašte pobednici SIM turnira na Zlatiboru

679
0
Podelite

Na Zlatiboru je održan Karavan radosti i prijateljstva. Svoje predstavnike, koji su zabeležili zapažene rezulate, imala je i opština Bajina Bašta.

Obe ekipe iz Bajine Bašte koje su stigle na Zlatibor i koje su se takmičile u igri Lino između dve vatre izborile su plasman na Regionalno finale. U finalnim utakmicama koje su im obezbedile put u Čačak i priliku da igraju za Državno finale, pod vođstvom učiteljice Ane Baštovanović zlatom su se okitili dečaci i devojčice iz ekipe „Zmajevi“, odnosno ekipa „Jarani“ koju je vodila učiteljica Danka Gavrilović.

Uspešni su bili i dečaci iz ekipe FK  „Sloga“ koje je vodio Dejan Timotijević. Pobedom na turniru Coca-Cola kup i oni će 13. juna zaigrati na Regionalnom finalu u Čačku. Ranije je u Bajinoj Bašti već održano nekoliko turnira Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, tako da će na Coca-Cola kupu igrati i pobednici tog turnira. U malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe u Čačak putuje ekipa „Bajina Bašta“ sa trenerom Predragom Ristićem, kao i basketaši i basketašice.

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se od 10. jula u Banji Ždrelo. Druga polovina avgusta rezervisana je za Međunarodnu završnicu gde će pored takmičenja za pobednike sve tri zemlje učesnice, Bosne i Hercegovine, Htvastke i Srbije, organizovati višednevno druženje.