Pocetna Društvo Italijani pobednici rafting kupa na Đetinji

Italijani pobednici rafting kupa na Đetinji

475
0
Podelite

Ekipe iz Italije najbolje su na Državnom prvenstvu Srbije i Evropskom kupu u raftingu, koje je završeno na reci Đetinji u Užicu.

Italijani su najbolje rezultate ostvarili u slalomu, RX trkama i spustu, pa su ukupni pobednici takmičenja. Pored njih tokom vikenda bilo je dvadesetak posada iz Hrvatske, Bugarske, Slovenije i Crne Gore.

Boris Purjakov, predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsedik Svetske rafting federacije, zadovoljan je takmičenjem i organizacijom. Grad i Sportski savez Užica pokazali kao dobri domaćini, rekao je on.

Kanjonom reke Đetinje i organizacijom takmičenja, oduševljen je i predsednik Svetske rafting federacije Danilo Bormaz, koji je bio gost Užica.

Posebno bih istakao pararaftere. Učestvovale su po dve pararafter ekipe iz Italije i Bugarske i jedan srpski tim. To su pravi sportisti, koji su pokazali da mogu da učestvuju na velikim takmičenjima“, ocenio je Purjakov.

Grad Užice je ove godine, uz Rafting savez Srbije, Svetsku rafting organizaciju i Nautičko-sportski klub “Liman” bio organitator kupa.

FOTO: Dragan Karadarević