Pocetna Hronika Više stotina komada oružja predato PU Užice

Više stotina komada oružja predato PU Užice

455
0
Podelite
Foto: MUP Srbije

Građani su Policijskoj upravi u Užicu do sada predali više stotina komada oružja, više od 30.000 komada municije, više od 70 ručnih bombi, jednu zolju i više od šest kilograma baruta i eksploziva.

Podsećamo građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga do 8. juna ove godine, mogu predati najbližoj policijskoj stanici i da za to neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

Takođe, građani osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike koji će doći po oružje i eksplozivne naprave i preuzeti ih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane i da do 8. juna policijskim stanicama predaju na čuvanje i oružje, koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika.

Svakog dana od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana, kao što su automatske puške i minsko-eksplozivna sredstva, kao i sve ostalo oružje.