Pocetna Društvo Proglašena vanredna situacija na teritoriji Kosjerića zbog problema sa vodosnabdevanjem

Proglašena vanredna situacija na teritoriji Kosjerića zbog problema sa vodosnabdevanjem

245
0
Podelite
Foto: freeimages

Obilne padavine koje su juče zahvatile teritoriju opštine Kosjerić dovele su do izlivanja bujičnih potoka u naselju Brajkovići, a voda je ušla i u stambene objekte.

“Izlili su se bujični potoci u naselju Brajkovići. Potopljeno je 20 kuća. Vatrogasci su na terenu, izvlače vodu iz kuću i saobraćaj je u prekidu”, rekao je za Tanjug predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

Osim štete na objektima, obradivim površinama i putnoj infrastrukturi, niko od meštana ovog dela opštine Kosjerić nije ugrožen.

Zbog problema sa vodosnabdevanjem, proglašena je vanredna situacija na teritoriji grada Kosjerića, u MZ Brajkovići i MZ Selo Kosjerić.

Posle jučerašnjih, obilnih padavina, u Kosjeriću su se bujični potoci povukli u svoja korita, ali je zamućeno izvorište pijaće vode.

Izvorište Taorska vrela, zbog obilnih padavina, zamućeno je već nekoliko dana, a od sinoć je zamućen i alternativni bunar Despotovići sa koga se vodom snabdeva grad Kosjerić.

Obezbeđena je cisterna sa pijaćom vodom koja kruži gradom a o njenoj tačnoj lokaciji, građani su informisani putem lokalnog radija, sajta grada i komunalnog preduzeća, kao i društvenih mreža.