Pocetna GKC Počinje kulturno leto za mlade

Počinje kulturno leto za mlade

355
0
Podelite

Manifestacija „Kulturno leto za mlade 2023 – u suret Prestonici kulture“ najavljena je Gradskom kulturnom centru. Manifestacija će počinje programom “U suret Vidovdanu“ 16. i 17 .juna. Po prvi put održaće se i Festival popularne kulture, društvenih i video igara u GKC-u 24. i 25.juna, najavio je Filip Baralić, direktor Gradskog kulturnog centra.

“Ova manifestacija okuplja sve zaljubljenike u društvene igre i pruža priliku da se susretnu, razmene iskustva. Mi smo svesni da su društvene igre deo svakodnevnice mladih, želimo da promovišemo vrednosti poput ferpleja, kreativnosti i razvijanja različitih veština. Održaće se turniri u sklapanju Rubikove koceke, turniri u Đengi, u Fifi 2023 na Sony play station 5… Imaćemo sekciju posvećenu zaboravljenim igrama, klikeri, lastiš, autići..”, podsetio je Baralić.

Užice je izabrano za prestonicu kulture 2024. godine i sve manifestacije su u susret tome, a Kulturno leto je prva takva manifestacija posvećena mladima Užica., podsetila je Nađa Lazarević

“Ono što je važno je da je sve namenjeno svim uzrastima i da je učestvovanje u svim radionicama i događajima besplatno. Cilj je da se družimo I okupimo na svim javnim mestima u našem gradu”, rekla je Nađa.

Kulturno leto će postati tradicionalna manifestacija koja će iz godine u godinu imati još više sadržaja i za mlade, a i za najmlađe Užičane, najavila je Marija Maričić iz Kancelarije za mlade.

“U septembru kada krenu škole da rade organizovaćemo “Igre bez granica” na bazenu za sve osnovce i srednjoškolce. Svako će predstavljati svoju školu, biće nagrada, medalja, pehara.”

U okviru Kulturnog leta tri radionice održaće se tri radionice u julu i avgustu.

“Prva radionica biće 1. jula, radićemo naučne eksperimente, tako ćemo uživati u zabavnoj hemiji i fizici. Radionica rokenrola biće na ulicama grada 13. jula, pa ćemo muzicirati i učiti o rokenrolu kroz igru. U avgustu će se održati igra u bojama u belim majicama za decu sa smetnjama u razvoju”, najavila je Bojana Ivanović iz Edukativne razvionice.

U okviru programa U susret Vidovdanu sa kojim počinje Kulturno leto za mlade, večeras biće održana promocija istorijskog stripa ”Sjaj i senka Nemanjića”, u klubu GKC-a u 19 časova. Gosti promocije biće Dragan Tomović (autor teksta) i Goran Milutinović (crtač i ilustrator).