Pocetna Politika Večeras osmi protestni skup „Užice protiv nasilja“

Večeras osmi protestni skup „Užice protiv nasilja“

503
0
Podelite

Protesni skup “Užice protiv nasilja“, biće održan večeras na platou ispred  Gradske kuće s početkom u 19 časova.

Nasilje se pojačava orkestrirano od strane vlasti, targetiraju se, vređaju i napadaju učesnici ili govornici protesta, što nam dokazuje i najnoviji slučaj napada poznatog čajetinskog nasilnika, a člana Glavnog odbora SNS Đorđa Dabića na našeg sugrađanina studenta Pavla Cicvarića, samo zato što je govorio na sedmom protestu  Srbija protiv nasilja u Beogradu, tokom koga je dvadeset jednogodišni Pavle proglašen za večitog studenta uz iznošenje brojnih neistina o porodici. U isto vreme Dabić je poznat javnosti zbog napada štanglom na sedamdesetogodišnjeg Aleksandara Petronijevića koji je odbio da primi SNS paket sa osnovnim životnim namirnicama, fizičkog obračuna sa Radom Ristanovićem članom Srpske narodne partije i skandaloznoj podršci koju pruža prvooptuženom u slučaju „Jovanjica“ Predragu Koluviji. To je razlika između dva sveta i dve stvarnosti u kojima živimo, njihovog i našeg.

Zato izađimo u što većem broju da pokažemo našu solidarnost, podršku i rešenost da se  nasilje prekine i pošaljemo poruku vlastima da je vreme diktature prošlo.

Ponesite pištaljke, transparente, svi su dobrodošli, Do Pobede!!!, poručuju iz organizacionog odbora protesta “Užice protiv nasilja”.