Pocetna Sport Milovan Vesnić treći u Poljskoj

Milovan Vesnić treći u Poljskoj

464
0
Podelite

Na evropslom šampionatu na brdskim stazama održanog tokom vikenda u Poljskoj, Milovan Vesniće je osvojio treće mesto, nakon tehničkih problema koji su primorali trofejnog srpskog automobilistu da preskoči dve predhodne trke.

Više od 50.000 gledalaca na stazi Limanova kraj Krakova bilo je više nego oduševljeno vožnjama najboljih vozača Evrope, a nakon ovog uspeha srpski as ponovo se vratio na treću poziciju FIA EHCC nakon sedam odvezenih rundi.

“Automobil već u Portugalu nije funkcionisao dobro, a zbog zgusnutog kalendara nismo bili u mogućnosti da se kvalitetno pripremimo. I u Poljsku smo došli pravo iz radionice i ovaj takmičarski vikend bio je istovremeno i test kakav posao smo uradili. Zadovoljan sam postignutim vremenima, treće mesto u ovakvoj konkurenciji je više nego fantastičan uspeh. Automobil je dobro funkcionisao a podaci koje mo sakupili pomoćiće da se još bolje pripremimo za trku koja se u avgustu vozi u Švajcarskoj”, izjavio je Vesnić.

Aktuelni šampion Evrope, Italijan Antonino Miljulo sa „micubiši lancerom“ pobednik je trke u Poljskoj, ispred Makedonca Igora Stefanovskog u „hjundaiju i30“ i našeg asa Milovana Vesnića sa „audijem RS3 LMS“.