Pocetna Kultura Doba obnove u galeriji „Reflektor“ (FOTO)

Doba obnove u galeriji „Reflektor“ (FOTO)

409
0
Podelite

U galeriji „Reflektor“ u zgradi nekadašnje kasarne „IV puk“ u Krčagovu, u Užicu, do 5. jula traje izložba „Doba obnove #7“. Ljubitelji likovne umetnosti imaju priliku da uživaju delima 21 umetnika iz Srbije i iz inostranstva. Poseta izložbi se zakazuje na mejl adresu galleryreflektor@gmail.com svakim radnim danom od 9 do 15 časova.

Od kada je obnovljen napušten prostor stare kasarne i pretvoren u dinamični kulturni centar za istraživanje, produkciju i prezentaciju umetnika mlađe generacije, ovaj simbolični naziv, „Doba obnove“, postaje sinonim za napore i želju umetnika da ostanu u Užicu i daju svoj doprinos kulturnoj ponudi grada. Tako ova izložba postaje tradicionalni presek dešavanja na lokalnoj sceni, promocija najnovijih ostvarenja umenika, ali i autora koji se po prvi put predstavljaju Užičanima.

– Ona je utoliko značajnija ako se uzme u obzir činjenica da je galerija „Reflektor“ uspela da se nametne ne samo u lokalnim okvirima, ne čak ni u granicama Srbije, već da postane predmet interesovanja uglednih umetnika, teoretičara i kustosa iz regiona, kao jedna od najznačajnijih galerija posvećena promociji savremene umetničke produkcije i stvaralaštvu mladih umetnika na teritoriji Srbije – navode u ovoj galeriji.

Darko Aćimović

Izložba „Doba obnove #7“ održana je pod pokroviteljstvom Grada Užica i u okviru projekta „Kultura za demokratiju“ koji je podržan od strane Vlade Švajcarske, a sprovodi ga Hartefakt Fond.

Svoje radove su izložili umetnici iz Srbije: Tamara Agić, Vanja Pašić, Isidora Jančić, Ana Stojković, Valentin Varga, Darko Aćimović, Jelena Vladušić, Filip Baralić, Aleksandra Kostić, Tamara Krstić, Emilija Rakić, Veljko Valjarević, Dimitrije Popović, Dejan Klement, Nevena Milosavljević, Srećko Radivojčević, Milan Antić i Uroš Đurić, Aleksandar Dimitrijević i Sonja Lundin iz Švedske i Aquil Copier iz Holandije.