Pocetna Čajetina Mnogo smo radili i još više nas čeka

Mnogo smo radili i još više nas čeka

304
0
Podelite

Povodom 30. juna, Dana Opštine Čajetina, održana je svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj su dodeljene opštinske nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama i na kojoj su predsednik Opštine Milan Stamatović i predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić predstavili postignute rezultate u prethodnih godinu dana, uz planove za narednu godinu.

Najviše priznanje Opštine Čajetina, Zlatiborsku povelju, dobila je kompanija Galens Invest iz Novog Sada za podizanje nivoa turističke ponude na Zlatiboru izgradnjom hotela „Zlatibor Mountain Resort&Spa“ koji u ovom trenutku u svom kolektivu ima preko 200 zaposlenih, i sa teritorije opštine Čajetina, ali i iz nekih drugih gradova i opština.

Zahvalnicu „Zoran Tmušić“, nazvanu po novinaru i humanisti koji je mnogima za života neumorno pomagao, a koju Opština Čajetina dodeljuje za posebno iskazanu humanost i ljudskost, ove godine je dobio „Dino park“ Zlatibor, koji je u prethodnih godinu dana, sa partnerima i lokalnom samoupravom, organizovao preko 80 humanitarnih akcija i uručio donacije za preko 10 dečjih bolnica, velikom broju ustanova za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju, dečjim sirotištima, kao i pojedincima u najtežim životnim situacijama.

Plakete „Dimitrije Tucović“, koje se dodeljuju zaslužnim pojedincima i kolektiva, dobili su kompanija Deltaplast iz Mačkata, dr Biljana Pantović, načelnik Službe za pedijatriju Doma zdravlja Čajetina, Udruženje za negovanje narodne tradicije Zlatibor, fudbaler Nikola Čumić, profesor u penziji dr Ranko Koprivica, građevinski inženjer i profesor Lazar Jovanović (posthumno), destilerija Prezident iz Šljivovice i dr Željko Spasenić, docent na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je dodelio zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom i postignutim uspehom u prethodnih godinu dana. Nagrađeni su Mihailo Janković i Obrad Borović, obojica iz Mačkata, kao i Novak Maksimović iz Čajetine.

Zahvalnicom predsednika opštine nagrađeni su učenici koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i osvajači Vukove diplome za izvanredan uspeh tokom školovanja, a svima im je pripao i po zlatnik.

Predsednik Stamatović je u svom obraćanju pomenuo da sve što lokalna samouprava radi čini u cilju podizanja kvaliteta života, kako stanovnika opštine Čajetina, tako i svih posetilaca Zlatibora. „Odluka investitora da ulože veoma velika sredstva u razvoj turističke infrastrukturen na našem Zlatiboru dokaz je njihovog poverenja da će ova planina biti sve atraktivnija i za domaće i za inostrane turiste. Izgradnjom novog Zlatibora, projektno nazvanog „Zlatni grad“, koji će se prostirati pored Ribničkog jezera i u okviru koga će se nalaziti luksuzne vile i hoteli, uz jedan profesionalni golf teren, privućićemo i zahtevniju klijentelu iz sveta“ rekao je Stamatović.

„Možda najznačajniji projekat koji smo realizovali“, rekao je na predstavljanju postignutih rezultata predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić, „u duhovnom smislu prvenstveno, jeste zemljište na Zlatiboru koje je opština Čajetina poklonila manastiru Hilandar u svrhu izgradnje vaspitno-obrazovnog i edukativnog kompleksa za mlade. Radovi na kompletiranju Agrobiznis centar na Zlatiboru se privode kraju, kontinuirano se ulaže u mašinski prsten Zlatiborskog eko agrara, realizovane su opštinske subvencije za poljoprivrednike, i, sve u svemu, osim turizma, razvoj poljoprivrede je strateško opredeljenje opštine Čajetina“ naglasio je Đurić.

Dodao je da je opština Čajetina u godini obeležavanja 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, ugostila  brojne medijske ekipe i turoperatore, čak i iz udaljenih zemalja sveta. Takođe, turistička ponuda u oblasti organizacije najvećih sportskih takmičenja na Zlatiboru uzima sve veći zamah. Mnogo smo radili i još više nas čeka, ali se ne bojimo jer znamo da radimo za svoje mesto, za dobrobit celokupnog stanovništva opštine i svih posetilaca Zlatibora, zaključio je Đurić.

Na prijateljskim odnosima i odličnoj saradnji, Đurić se posebno zahvalio prisutnim predstavnicima Narodne skupštine, grada Laktaši i opštine Istočni Stari Grad iz Republike Srpske, crnogorskih opština Herceg Novi i Mojkovac, gradonačelnici Grada Užica, predsednicima Skupština opština Zlatiborskog okruga, predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i predstavnicima vojske, policije, tužilaštava, sudova, direktorima banaka, preduzeća, ustanova i lokalnih i nacionalnih medija.

FOTO: NIKIĆ