Pocetna Društvo Obuke za upravnike zgrada

Obuke za upravnike zgrada

541
0
Podelite

Privredna komora Srbije i USAID pokreću seriju obuka za upravnike zgrada i energetske menadžere. Obuka u Užicu biće održana 11. jula u prostorijama RPK Užice, dok će drugi krug obuka biti realizovan od 25. avgusta do 15. septembra. Polaznici koji odslušaju obe obuke dobijaju sertifikat.  Prijavu za obuku u Užicu zainteresovani mogu poslati na mejl ljiljana.pantelic@pks.rs

Privredna komora Srbije u saradnji sa USAID Srbija od početka jula do polovine septembra organizuje seriju besplatnih obuka namenjenih organizatorima profesionalnog upravljanja, upravnicima višestambenih zgrada, opštinskim energetskim menadžerima i službenicima lokalnih samouprava zaduženim za stambena pitanja na temu „Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energetske sanacije stambenih zgrada“ u okviru projekta „Bolja energija“.

Prvi krug obuka počeo je 5, a biće završen 13. jula, dok drugi traje od 25. avgusta do 15. septembra ove godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu i regionalnim privrednim komorama u Užicu, Somboru, Zaječaru, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Kako navode u PKS, učesnici radionica biće osposobljeni u oblasti pripreme projekta energetske efikasnosti/obnovljivih izvora energije u zgradarstvu, softverskih alata za razvoj projekata energetske efikasnosti za stambene zgrade, finansijske analize i modela finansiranja.

Petogodišnji projekat USAID „Bolja energija“ usmeren je na poboljšanje energetske efikasnosti u višestambenim zgradama na opštinskom nivou i na povećanje korišćenja energije iz obnovljivih izvora u Srbiji.