Pocetna Politika U četvrtak protest “Užice protiv nasilja“

U četvrtak protest “Užice protiv nasilja“

578
0
Podelite

Protesni skup “Užice protiv nasilja“, održaće se u četvrtak 06. jula na platou ispred Gradske kuće s početkom u 19 časova.

Vlast i dalje odbija da usvoji opravdane zahteve građana i nastavlja s promocijom nasilja i na nacionalnom i na lokalnom nivou. Besramno se targetiraju ljudi, opozicionim liderima i javnim ličnostima koje su stale na stranu naroda crtaju se mete na čelu, poziva se na linč, progon i pravi se hajka na porodice čiji članovi govore na protestima, kao što je to slučaj sa našim sugrađanima porodicom Cicvarić. U Skupštini i u medijima dirigovano kreće i hajka, uz salve lažnih optužbi na nezavisne nevladine organizacije, udruženja građana i pokrete, kojima je jedina zajednička odredica ta da nisu pod njihovim patronatom, a koji decenijama aktivno učestvuju na izgradnji civilnog društva, promovišu demokratiju, bore se protiv nasilja ili se bave obrazovanjem, zaštitom životne sredine itd… Zahvaljujući decenijskom radu, entuzijazmu i delovanju ova udruženja su ostvarila ozbiljne i merljive rezulte zahvaljujući kojima uživaju poverenje građana u svojim zajednicama, a to je ono što u stvari nedemokratskoj SNS vlasti najviše smeta.

Sve nabrojano nisu vrednosti po kojima želimo da živimo niti su to vrednosti jedne evropske države u XXI veku, zato dođite zato da pokažemo da želimo hitne i korenite promene i život u društvu, pokažimo da da se glas građana mora uvažiti i zaštitimo naše sugrađane, jer sutra to može biti bilo ko od nas ili naših najbližih. Ovog četvrtka protestu se i borbi protiv nasilja pridružiju se i predstavnici nevladinih udruženja, pokreta i lokalnih odbora opozicionih stranaka iz Zapadne Srbije: Inicijativa za Požegu, Za čist Kosjerić, Suvoborska greda, Jedan tim Lučani, Forca, Libergraf i Zaštitimo Dobrinju, koji dolaze da nam pruže podršku. Zajedno smo jači!!!

Ponesite pištaljke, transparente, svi su dobrodošli, poručuju iz Organizacionog odbora protesta “Užice protiv nasilja”.