Pocetna GKC Počinje Letnja škola robotike u GKC-u

Počinje Letnja škola robotike u GKC-u

244
0
Podelite

Ljubiteljima računarskih nauka, robotike i programiranja, Gradski kulturni centar omogućio je da pohađaju i razviju svoja znanja i interesovanja iz ove oblasti u Letnjoj školi robotike i programiranja. Prema rečima Filipa Baralića direktora GKC-a učenici užičkih osnovnih škola već su pokazali izuzetno znanje i osvajali prestižne nagrade na domaćim i takmičenjima u inostranstvu.

“Želja nam je da deci omogućimo da razvijaju digitalnu pismenost i unapređuju znanja stečena u školi. Važno je naglasiti da su radionice besplatne i da će se raditi u grupama. Prvu grupu činiće učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, dok je druga grupa predviđena za đake petog, šestog i sedmog razreda osnovne škole”.

“Konkretno radimo dva programska jezika Scratch i Python “, kaže Jelica Stevanović nastavnica informatike i računarstva, koja će voditi Letnju školu robotike i računarstva.

“Deca će naučiti da programiraju funkcionalno, za razliku od onoga što rade u školama, gde je sve na papiru i vezano je za neku zamišljeni lik koji se pokreće na pozornici. Ovde će konkretno upravljati digitalnim uređajem odnosno mBot i mikro Bit-om. To su edukativni roboti koji su namenjeni za razvoj logičkog programiranja, odnosno razvoj logike kod dece. Naučiće složene elemente programiranja, a da pritom sve to njima deluje kao igra”.

Letnja škola robotike počinje danas. Realizovaće se u periodu od 24.jula do 4.avgusta i od 2. do 15. avgusta u vremenu od 18 do 20 časova.

Zainteresovani mogu se prijaviti na linku: https://forms.gle/LuYGGqABbwt9pbBm7 ili putem mejl adrese: jelica.stevanovic@msue.edu.rs.