Pocetna Politika Skup „Užice protiv nasilja“ ispred Gradske kuće

Skup „Užice protiv nasilja“ ispred Gradske kuće

440
0
Podelite

I ovog četvrtka na platou ispred Gradske kuće u 19 časova održaće se skup “Užice protiv nasilja“ u znak protesta zbog eskalacije nasilja u društvu i odbijanja vlasti da izađe u susret opravdanim zahtevima građana Srbije. Na rešavanju krize u društvu vlast nije učinila ništa i to je poražavajuće za naše društvo, kaže se u saopštenju organizacionog odbora.

Do početka nove školske godine ostalo je manje od deset dana, a svedoci smo da umesto obećanog povećanja broja psihologa i pedaagoga, uvođenja mera nulte toleranacije prema nasilju ili promene pravilnika, nesposobna i neorganizovana vlast šalje dopis školama sa smernicama za organizaciju tematske nastave i radionica, preporučuje modele i alate koji sem gubitka dragocenog vremena, ni deci ni prosvetnim radnicima ne donose ništa novo, sem nastavka guranja problema pod tepih. Na ovaj način vlast otvoreno pokazuje da joj do rešenja problema propasti obrazovnog sistema nije ni stalo, a samim tim ni do budućnosti ove zemlje.

Iz organizacionog odbora „Užice protiv nasilja“ poručuju da od ispunjenja zahteva i borbe za normalno i civilizovano društvo neće odustati, jer Srbija više nema ni vremena ni života za gubljenje.