Pocetna Društvo Uručene nagrade za najlepša dvorišta i terase

Uručene nagrade za najlepša dvorišta i terase

579
0
Podelite

Tradicionalno u Svečanoj sali Gradske kuće uručene su nagrade vlasnicima najlepših dvorišta i terasa na području grada Užica, a po konkursu koji svake godine raspisuje Odeljenje zaštite životne sredine. Kako je ovom prilikom istakla gradska većnica Nada Jovičić,  upravo ti naši sugrađani jesu primer kako se čuva i održava, najpre svoje dvorište, a onda i životna sredina.

“S obzirom da nam je suštinski, životna sredina koja se najviše i najlepše održava,  jedina zdrava životna sredina iz Fonda za zaštitu životne sredine svake godine izdvajamo sredstva za ovaj konkurs i motivaciju sugrađana. Sama činjenica da je stiglo 17 prijava pokazuje njihovu zainteresovanost da pokažu koliko se bave svojim okruženjem. Svim dobitnicima nagrada čestitam i  izražavam zahvalnost, jer brinući o svom dvorištu brinu i o svom gradu”.

U kategoriji najlepše uređeno privatno dvorište nagrađeni su:

Prvo mesto  10.000,00 din. Dragan Radivojević, Sevojno

Drugo mesto  8.000,00 din. Nadežda Božanić, Bela Zemlja

Treće mesto  6.000,00 din. Vesna Nenadić, Zabučje

U kategoriji najlepši balkon (terasa) nagrađeni su:

Prvo mesto 9.000,00 din. Slava Krčevinac, Ulica Dimitrija Tucovića

Drugo mesto  7.000,00 din. Zorica Savić, Potočanje

Treće mesto  5.000,00 din. Nikola Šikanja, Ulica Rosulje

U kategoriji najuređeniji prostor (dvorište) oko višeporodičnih stambenih objekata pristigla samo jedna prijava, koja nije ispunjavala ranije utvrđene kriterijume konkursa.

Vaučere koje su dobili, vlasnici najlepših dvorišta i terasa, mogu iskorisiti za kupovinu u cvećari JKP “Bioktoš” do 1. novembra ove godine.