Pocetna Bajina Bašta Nakon otkazivanja relija Tara 2023 vozači blokirali put

Nakon otkazivanja relija Tara 2023 vozači blokirali put

749
0
Podelite

Memorijalni reli Obrena Tešića Tara 2023 otkazan je neposredno pred početak prve etape.Pošto je u kratkom roku ovo drugi reli koji je otkazan, jer je pre toga otkazan Borsko-braničevski reli, vozači su blokirali više od sat vremena magistralni put Bajina Bašta-Rogačica.

„Pre početka takmičenja došli smo na start prvog brzinskog ispita „Perućac“ i tu smo imali kašnjenje više od dva sata kada su nam nadležni organi koji organizuju to i MUP saopštili da je reli otkazan“, navode predstavnici vozača za N1.

Jovan Rogović, predstavnik vozača kaže da od MUP-a nisu dobili zvanično saopštenje zašto je reli otkazan ali da su od predstavnika SAKSS-a dobili objašnjenje da je reli otkazan zbog boje znakova o zabrani saobraćaja.

„Jasno se zna kako izgleda znak zabrane saobraćaja koji smo mi doneli. Znači zvaničan znak koji se koristi na putevima Srbije, mi smo imali taj znak. Očigledno je da postoji neka opstrukcija da se ovaj sport ugasi. Mi smo imali bele znakove, a oni su tražili žute znakove koji se nigde u Srbiji ne koriste. Mi smo imali zvanične znakove koje smo dobili na pozajmicu od Puteva Srbije“, smatra Jovan Rogović.

On je istakao da vozači zahtevaju neopozivu ostavku predsednika SAKSS-a, smenu predsednika discipline, kao i da im Savez nadoknadi troškove koji su vozači imali. Takođe, ističu predstavnici, blokada će biti nastavljena ukoliko se zahtevi ne ispune.

„Ljudi su svoje godišnje odmore planirali prema ovom događaju, uložili su mnogo novca u pripremu takmičenja i u sve ostalo što je neophodno da bi se jedan reli vozio“, objašnjava Rogović.

Rogović ističe da su predstavnici vozača došli posle četrnaest godina u Bajinu Baštu u postojbinu srpskog relija da daju svoj doprinos da se reli vrati na kraljicu relija tj. na Taru i da se ponovo ovaj sport pokrene posle toliko vremena.

Ovo je drugi reli koji je otkazan, jer je pre toga otkazan Borsko-braničevski reli, a vozači su blokirali magistralni put Bajina Bašta-Rogačica.