Pocetna Hronika Troje stradalo saobraćajki u Užicu, devojčica i dalje životno ugrožena

Troje stradalo saobraćajki u Užicu, devojčica i dalje životno ugrožena

442
0
Podelite
Foto: Rec media

U saobraćajnoj nesreći u Užicu na Ložioničkom mostu na licu mesta poginule su dve osobe iz putničkog vozila, dok je jedna devojčica u bolnici podlegla povredama. Druga devojčica je operisana u užičkoj bolnici, ali je u životnoj opasnosti, rekao je za RTS direktor užičke bolnice dr Dragan Damjanović.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali cisterna i putnički automobil „ševrolet“ dogodila se oko osam časova na magistralnom putu Užice–Zlatibor, na Ložioničkom mostu.

Na licu mesta su stradali baba i deda, dok su dve unuke teško povređene. Jedna od njih je kasnije podlegla povredama, javlja dopisica RTS-a.

Direktor užičke bolnice dr Dragan Damjanović rekao je da je druga, starija devojčica primljena bez svesti, sa teškim telesnim povredama, ali da je reanimacija bila uspešna.

„Kod starije pacijentkinje je uspela da se povrati srčana radnja tako da su sprovedene mere dijagnostike i konstatovane teške telesne povrede – povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha. Dečji hirurg je postavio indikaciju za hitno operativno lečenje, tako da je odmah ekipa otišla u operacionu salu da zbrine te povrede u grudnom košu i trbuhu“, rekao je dr Damjanović.

Kako je istakao, devojčica je posle operacije prebačena na odeljenje postoperativne intenzivne nege, ali je zbog teških povreda glave i vrata njen život i dalje u opasnosti.