Pocetna Bajina Bašta Izvučeno više od 700 kg otpada iz jezera Perućac

Izvučeno više od 700 kg otpada iz jezera Perućac

356
0
Podelite

U okviru projekta „Volim reku, a ti?“, kompanija Henkel Srbija, a u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) očistila jezero i tom prilikom izvukla više od 700 kg otpada.

Jezero Perućac smešteno u podnožju planine Tare, zajedno sa svojom okolinom predstavlja jedan od najlepših krajeva Srbije. Tokom godine veliki broj turista poseti ovo jezero, budući da je pogodno za pecanje, a tokom letnjih meseci i za kupanje.

„Jezero Perućac jedno je od najposećenijih kada je u pitanju odmor i uživanje u prirodi. Veoma nam je stalo da i buduće generacije uživaju u prirodnim lepotama istog, te se zalažemo za čišćenje i konstantno održavanje. U saradnji sa našim partnerom SOPAS, već četvrtu godinu zaredom čistimo reke, jezera i priobavlja istih, sa ciljem da budemo odgovorni prema prirodi, koja nam pruža sve što nam je potrebno za život“ izjavila je direktorka marketinga kompanije Henkel Milica Šljivančanin.

„Zajedno sa kompanijom Henkel Srbija postižemo izvanredne rezultate u okviru projekta ,Volim reku, a ti?’. Osim što pozitivno utičemo na zaštitu životne sredine, svojim primerom pokrećemo i druge da više vode računa o očuvanju vodenih bogatstava naše zemlje. Verujem da će ovaj projekat još dugo da se realizuje, budući da je od izuzetnog značaja za sve nas“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje „Promena počinje od nas“, a ove godine biće uklonjen otpad sa šest lokacija širom Srbije.