Pocetna Društvo Ilić (ZS): Stići će gas u poslednji čas ili neće?

Ilić (ZS): Stići će gas u poslednji čas ili neće?

535
0
Podelite

Odbornik Zdrave Srbije Avram Ilić ponovo podseća da je “prošlo skoro dve godine od potpisivanja ugovora sa “Bečej prevozom”, ali da je vlast u Užicu i dalje bez ideje gde bi trebala da bude gasna stanica za CNG za potrebe gradskog prevoza”.

– Kako se navodi u ugovoru sa gradom “Bečej prevoza” je u obavezi da investira, izgradi takvu stanicu za koju još ne postoji ni odrđena lokacija a kamo li projekat. Dok se na to još uvek čeka, autobusi se i dalje snadbevaju iz boca “pretakanjem” na poligonu AMSS u Krčagovu, što smatramo izuzetno opasnim i što izaziva paniku i strah kod građana – upozorava Ilić.

Reagujući na izjavu većnika zaduženog za saobraćaj o gradnji gasne stanice Ilić podseća na njegove reči da to “nije neka baraka” i da ističe vreme za dokumentaciju i dozvole a da nije urađeno ništa.

“Nije to neka baraka”, za to su potrebne godine ubeđivao nas je većnik Šiljković na sednici užičke skupštine, da za to treba mnogo dokumentacije i dozvola od lokale samouprave i ministarstava! Ostaje nam nejasno kako to kada oni sve znaju, ni dve godine kasnije, nisu još uvek ništa preduzeli da urade. Najavljivali su i skorije otvaranje gasne stanice u Sevojnu na privatnoj benzinskoj stanici, gde bi se autobusi mogli snadbevati, ali ni to još nije završeno, a sa tim projektom se krenulo još   godine, prema dokumentaciji koja je dostupna na sajtu grada- dodaje odbornik Ilić.

Zaključuje da je jasno “grad Užice ima problema sa zagađenim vazduhom u zimskom periodu, autobusima, kasnije možda i taksi prevozom na CNG bitno bi se uticalo na kvalitet vazduha, pa nas zabrinjava takvo ponašanje gradske vlasti koja dve od ukupno četiri godine koliko iznosi rok nije uradila apsolutno ništa po ovom pitanju”.