Pocetna Društvo Za unapređenje rodne ravnopravnosti 500 hiljada

Za unapređenje rodne ravnopravnosti 500 hiljada

501
0
Podelite
Foto: Vlada Srbije

Projekat grada Užica pod nazivom “Lokalni mehanizmi za žensko preduzetništvo u ruralnoj sredini”, koji predviđa niz obuka sa ženama iz seoskog područja, za unapređenje rodne ravnopravnosti Vlada je opredelila 500 hiljada dinara. Ugovor je u ime grada Užica potpisala Mirjana Radivojčević, pomoćnica gradonačelnice i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Užica.

Ugovori za realizaciju programa usmerenih ka unapređenju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou uručeni su predstavnicima devet lokalnih samouprava u Srbiji u Vladi Srbije, a vrednost projekata je 4.345.400 dinara.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost saopštilo je da je u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a uz finansijsku podršku Evropske unije, u okviru projekta Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji, faza 2, dodelilo bespovratna sredstva zainteresovanim lokalnim samoupravama za unapređenje rodne ravnopravnosti.

Ugovori su uručeni predstavnicima Kruševaca, Zaječara, Užica i opština Bačka Palanka, Despotovac, Petrovac na Mlavi, Trstenik, Aleksinac i Knić, jer su pokazale spremnost i prepoznale značaj uključivanja rodne perspektive u svoje planove rada.

Uz ovaj vid podrške, lokalne samouprave i mehanizmi za rodnu ravnopravnost će svojim radom i zalaganjem doprineti unapređenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u lokalnim zajednicama, navedeno je u saopštenju.