Pocetna Društvo Sa policijom „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

Sa policijom „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

313
0
Podelite

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu počeli su sa decom realizaciju projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“na Trgu partizana. Kroz druženje i edukativne radionice deci će približiti rad policije i ukazati na osnove bezbednog ponašanja.

Darko Dragović, načelnik Saobraćajne policije Policijske uprave Užice rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova zajedno sa Ministarstvom prosvete u toku ove školske godine sprovodi projekat„Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

– Ovaj projekat je namenjen učenicima od prvog do osmog razreda i ima za cilj da deca steknu osnovna znanja o bezbednom ponašanju kako u stvarnom tako i u digitalnom svetu. Sa druge strane da se deci približi rad policije kako bi oni stekli poverenje u policiju kao glavni stub bezbednosti jednog društva-istakao je Dagović.

Projekat se sprovodi iz dva dela, a prvi deo je namenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda gde će sa policajcima saobraćajne policije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije raditi na bezbednom učešću u saobraćaju, kao i u slučaju elementarnih nepogoda kao što su poplave, požari, zemljotresi…

Drugi deo projekta namenjen je učenicima od četvrtog do osmog razreda gde će se pripadnici iz kriminalističke policije baviti temama vršnjačkog nasilja i diskriminacije, kako bi znali to da prepoznaju i reaguju.

– Deca su naši najiskreniji partneri u ovom poslu i njih uvek zanima policijska oprema koju policijski službenici nose sa sobom, službena vozila a posebno su zainteresovani za policijske motocikle koje koriste pripadnici Saobraćajne policije. Uvek izlazimo u susret predškolskim ustanovama i školama kada požele da se naši službenici pojave u njihovim prostorijama i održe predavanje, da se druže, a na taj način afirmišemo i Ministarstvo unutrašnjih poslova i policijsku profesiju u celini, objasnio je Dragović.

Na Trgu su pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice pokazivali sve što ih interesuje od opreme ali i kako da reaguju u određenim situacija.