Pocetna Politika SSP Užice: Start kampanje „Pravac Evropa“

SSP Užice: Start kampanje „Pravac Evropa“

276
0
Podelite

Užički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) započeo je kampanju „Pravac Evropa“ čiji je cilj ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Aktivisti stranke su na štandu kod zelene pijace Užičanima delili flajere i prikupljali potpise građana koji podržavaju ideju SSP-a da se Srbija konačno vrati svojoj kući – Evropi.

Aleksandar Veselinović, predsednik užičkog odbora SSP-a kaže da se ova stranka zalaže da Srbija što pre postane punopravan član EU i da će se kampanja „Pravac Evropa“ odvijati u Užicu u kontinuitetu sa čestim akcijama.

– Kada kažemo put u Evropu mislimo na povratak Srbije svojoj kući – ističe Veselinović iz nabrajanje geografske, teritorijalne, civilizacijske, geopolitičke upućenosti Srbije Evropi.

On podseća da je ova stranka donela i Deklaraciju o Srbiji u EU, jer SSP smatra da je taj plan realno ostvariv do 2030. godine o čemu svedoči i podrška međunarodnih subjekata.

– Evropska unije nije idealna tvorevina, ali je sigurno najbolje mesto za život ljudi. Garant je boljeg života građanina, vladavine prava i institucija, najbolji sistem odbrane i bezbednosti zemlje..Koliko god je moguće slobodnih medija i najbolji sistem zdravstva i nezavisnog pravosuđa, sistema školstva – nabrojao je Veselinović prednosti EU. On je rekao da „nakarada vlasti u Srbiji zemlju uporno vuče u izolaciju i propast“ i dodaje da Srbija „što pre mora ući u Evropsku uniju da ne bi potpunio propala“. Prema njemu SNS vlast deset godina „pokušava i pretvara Srbiju u istočnjačku despotiju u kojoj vladaju organizvoani kriminal, korupcija, i totalno bezakonje i to mora stati“.

Užičani su uvek bili orijentisani ka Evropi i zapadnim vrednostima i očekujemo podršku i razumevanje – navodi predsednik užičkog SSP-a na startu kampanje „Pravac Evropa“ u našem gradu.