Pocetna Društvo Počinje obeležavanje Dana grada

Počinje obeležavanje Dana grada

597
0
Podelite

Kampanjom „Daj pedalu raku“ u subotu na Gradskoj plaži počeo je program obeležavanja Dana grada Užica.

Od 2. oktobra izložbom i promocijom knjige “Vek protiv vatre” kreće intezivno obeležavanje ovog gradskog praznika. Zatim sledi 3. oktobra izložba „Hobijem po svetu“ – lutke u narodnim nošnjama iz celog sveta i izdanja „Malog princa“ na svetskim jezicima, a nakon toga Promocija filma „Bili su to dani i godine – Jedinstvenih 55“ (55 godina OK Jedinstvo).

Izložba „Crteži i skulpture iz zaostavštine Miluna Vidića“, kao i promocija knjige „Odgovori o Milunu Vidiću“ je 4. oktobra, a sutradan promocija knjige „Misija dobrote“ Slobodanke Mire Stanković Ćirković (100 godina Kola srpskih sestara).

Pored književnih večeri, izložba na programu je premijera predstave Valpurgijska noć u Narodnom pozorištu u 5.oktobra u 20 časova, Užički dani su 6. i 7. oktobra. Izložba dečijih radova na temu „Grad Užice u dečijim očima“ i javni čas crtanja na temu „Moj grad“ održaće se na Gradskom tgu.

Jesenji kros Trka za srećnije detinjstvo je 7.oktobra, kada će se održati Vatrogasne igre bez gradica i performans Srpski vitez-plemeniti ratnik na tvrđavi Stari grad. U večernjim na Trgu partizana biće održan koncert Željka Samardžića.

U nedelju, 8. oktobar na gradskom bazenu „Trofej Užica“ – takmičenje u plivanju – ženska i muška konkurencija, a nakon toga turnir u vaterpolu.

Maskenbal predškolaca odžaće se 9.oktobra kada je u 19 časova i Svečana sednica Skupštine grada Užica na kojoj će biti dodeljene nagrade i priznanja zaslužnim Užičanima.

Program obeležavanja Dana grada završava se 11.oktobra retrospektivnom izložbom akademskog slikara Dragoljuba Kaplanovića Kaplana u 19 časova u Narodnom muzeju Užice.