Pocetna Društvo “Užice ima šansu da bude grad budućnosti”

“Užice ima šansu da bude grad budućnosti”

614
0
Podelite

Na svecanoj sednici poodom Dana grada koja je održana u Narodnom pozorištu uručena su najviša gradska priznanja pojedincima, institucijama i preduzećima za ostvarene rezultate i doprinos razvoju grada Užica.

Pozdravljajući brojne goste, predstavnike Vlade Srbije, diplomatskog kora, gradova pobratima Užica, državnih organa i ustanova, kulture, škola, sporta, SPC i prenoseći čestitke pristigle iz kosovske Kamenice, predsednik Skupštine Branislav Mitrović uputio je reči dobrodošlice u „grad koji je stariji od svih nas“ i čiji se „stanovnici mogu sporiti oko mnogo čega, ali je za sve njih Užice svetinja“.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević zahvalila je svima koji sa Užičanima dele radost, entuzijazam i viziju budućnosti kakvu Užice zaslužuje.

Ona je govorila o ostvarenim projektima među kojima završetak vtića u Karanu, na Carini za 200 mališana do kraja godine i kao prioritete označila pripremu Užica za narednu godinu kada će grad biti prestonica kulture i domaćin MOSI igara, dok je za gradnju obilaznice oko Užica koja bi trebalo uskoro da počne rekla da je projekat od nacionalnog značaja.

Čestitke Užičanima za 694 rođendan uputio je minista trgovine Tomislav Momirović koji je rekao da Užice nije običan grad u Srbiji, već sunce na zapadu Srbije i da je država dosta pažnje posvetila Užicu i kroz rešavanje klizišta u Koštici, rekonstrukciju centralne ulice u Sevojnu i druge projekte od kojih je najvažniji obilaznica za koju je Užice „izdvojilo“ novac iz republičkog budžeta.

Obilaznica je veliki projekat, velika vrednost za ovaj grad koji to zaslužuje,. Očekivali smo još brže da to pokrenemo, ali kada imate projekte koji su stari više od 30 godina, nema koristi jer smo morali sve ponovo da isprojektujemo budući fenomenalni most, tako da će za nekoliko godina biće nevažno da li je početak gradnje šest meseci pre ili kasnije – rekao je Momirović.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković preneo je čestitke za Dan grada predsednika Vučića i Vlade Srbije. On je rekao da Užice ima šansu da bude grad budućnosti poredeći podatke o novorođenima za devet meseci ove godine kada je rođeno 1600 beba sa prošlogodišnjih 1700. – Kad uhvatite sebe da ste san ostvarili, onda znajte da ste na dobrom putu – rekao je Selaković i poručio da je pred Užicem još mnogo velikih snova i velikih projekata.

Povelje grada koje se dodeljuju za doprinose ukupnom razvoju grada, dobili su Udruženje Užičana u Beogradu, Dobrovoljno vatrogasno društvo Užice, Dragiša Milosavljević, istoričar umetnosti, Belplast Bela Zemlja i Mića Mićić, generalni direktor MPP Jedinstvo Sevojno.

Plaketom grada Uzica zbog rezultata ostvarenih u dužem vremenskom periodu, nagrađeni su doc. dr Zoran Jezdić, prof. dr Biljana Mijović, Međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije – Užice, Pevačko-amaterska grupa Kadinjača, Vesna Đurišić Čitaković, Ana Stambolić, Tamara Marković, Humanitrna organizacija Klub tri i Miloš Cvetković, fotoreporter.

Nagrade grada za izuzetne rezultate u radu dodeljene su Vesni Lijeskić, profesoru istorije, Milici Cvijović, studentu ETF-a u Beogradu, Snežani Cvetković, profesoru srpskog jezika, Bošku Zariću, Mihajlu Ćuričiću i Stefanu Nikoliću, učenicima Tehničke škole, Milici Ćirković, gerantodomaćici, Aleksandru Radoviću, osvajaču medalja na prekograničnim takmičenjima u Olimpijskim igrama za osobe sa intelektualnim teškoćama, Danilo Tomić, guslar i Goran Ćosić, poljoprivrednik.

U ime nagrađanih zahvalila je Milica Cvijović koja je rekla da “podrška grada pojedincima i kolektivima predstavlja dodatnu motivaciju za napredak i ostvarenje svojih ciljeva”. U ime DVD Užice plaketu Gradu Užicu za podršku društvu svih ovih godina gradonačelnici Užica uručila je predsednik Dragica Jeftović.

Obraćanju zvaničnika prethodilo je tehničkom greškom prikazivanje filma koji je prošle godine viđen na svečanoj sednici povodom Dana grada tako da je uz reči izvinjenja novi, pripremljen za ovu akademiju prikazan na kraju svečanosti.

U muzičkom delu nastupili su Ljubica Vraneš i Dragiljub Bajić, solisti Narodmnog pozorišta iz Beograda koji su izveli pesme „Pukni zoro“ i „Veseli se srpski rode“.