Pocetna Srbija Dve magnetne rezonace za Užice

Dve magnetne rezonace za Užice

565
0
Podelite

Država će obezbediti dva nova uređaja za magnetnu rezonancu za Užice, jer su najveće liste čekanja. Pored Užica biće podeljeno preko 20 ovih uređaja u drugim gradovima i opštinama. Najavljeno je da će u narednom periodu država podeliti i 20 mamografa u drugim mestima u Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić na Svečanoj akademiji povodom 45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” najavio je da će ubrzo veliki broj opština u Srbiji dobiti magnetne rezonance, mamografe i ultrazvučne aprate, koji će uz nabavku rendgen aparata i CT skenera koštati desetine miliona evra i poručio da država sve to čini jer su životi ljudi najvažniji.

Istakao je da će 22 magnetne rezonance i više od 20 mamografa biti raspoređeno u gradovima i opštinama širom Srbije i da će to značiti ogromnu promenu u medicinskom smislu.

“U narednih manje od dva meseca dogovorili smo se obezbedićemo magnetne rezonance za deset gradova i opština u Srbiji – Niš, Kragujevac, Zvezdaru, Šabac, Leskovac, Čačak, Valjevo, Kladovo, Pirot, Užice zatim stižu i u Smederevo, Bor, Zaječar i još jedna u Užice gde su najveće liste čekanja, Vranje, Sombor, Vršac, Požarevac, Loznica, Porkuplje i KC Srbije i KC Novi Sad u okviru rekonstrukcije”, naveo je Vučić.