Pocetna Politika “Užice protiv nasilja” – pretnje sankcijama i uvođenje viza

“Užice protiv nasilja” – pretnje sankcijama i uvođenje viza

439
0
Podelite

Dvadeset treći skup “Užice protiv nasilja“ održaće se u četvrtak 12. oktobra u 19 časova na platou ispred Gradske kuće, u znak protesta zbog odbijanja vlasti, da izađe u susret opravdanim zahtevima građana.

U saopštenju organizacionog odbora protesta se kaže da građani Srbije svakim danom žive sve teže, dok inflacija divlja, dovedeni su do ruba egzistencije i gledaju potpuni raspad državnog sistema i institucija, čiji je jedini zadatak postao da održe lažnu sliku SNS blagostanja. Ponavlja se slika života iz devedesetih do najsitinijih detalja, od kriminalne i izopačene vlasti, korupcije, pljačke državne imovine i resursa, ogromnih socijalnih razlika do najnovijih pretnji sankcijama i uvođenja viza, uključujući i pretnju da nas civilizovan svet može svrstati među terorističke države, što bi nas definitivno i nepovratno bacilo na kolena i izopštilo iz svih savremenih tokova. Svedočimo eskalaciji nasilja na svim nivoima svakodnevno i društvo tone u anarhiju, sve to zahvaljujući samo jednom čoveku i njegovom poslušničkom okruženju, koje vuče zemlju u propast svojom pogrešnom i pogubnom politikom. Haos stvaraju namerno jer je to jedino okruženje u kom oni mogu da funkcionišu besramno se bogateći, dok drže građane u sve većem siromaštvu trujući ga lažima, lažnim obećanjima i podgrevajući lažne slike o navodnoj ugroženosti nacionalnih interesa.

A istina je samo jedna, da je jedini i najvažniji nacionali interes i jedina nada za spas države i društva da oni odu s vlasti.

Na skupu će govoriti profesor Bogosav Mihajlović, odbornik Demokratske stranke u SO Sevojno, navodi se u saopštenju organizacionog odbora protesta “Užice protiv nasilja”.