Pocetna Politika Jovančićević DS: Srušimo zlo u kome živimo preko deset godina

Jovančićević DS: Srušimo zlo u kome živimo preko deset godina

689
0
Podelite

Potpredsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Branislav Jovančićević poručio je u Užicu da se moraju ujediniti sve proevropske snage kako bi sprečile ukidanja parlamentarne demokratije u Srbiji. On je dodao da je DS ove subote na ulicama Srbije sa svojih sto gradskih i opštinskih odbora koji su njena snaga. Građanima Užica na štandu ispred robne kuće “Beograd” deljeni su flajeri na koijima je pisalo “Zaustavi nasilje” i u kojima se kaže da DS ne odustaje od borbe za uređenu i modernu Srbiju i građani pozivaju da im se pridruže.

– Veoma je važno da sa drugim opozicionim strankama proevropske orijentacije u ovom istorijskom trenutku srušimo zlo koje se nadvilo nad našim nebom i promenimo ambijent u kome živimo više od deset godina – reči su prof.dr Jovančićevića koji kaže da je Srbija pod vlašću SNS-a izgubila normalan parlamentaran sistem i institucije koje su izgubile svaki smisao.

Potpredsdnik DS-a kaže da živimo u “vremenu autokratije i diktature gde jedan broj ljudi koji okružuje Alekksandra Vučića vidi Srbiju kao deo svoga preduzeća, a Srbiju kao priliku da se obogati i dođe do ogromne količine novca potpuno zanemarujući interese građana i države”.

– Svedoci smo da se veoma važno državno pitanje, pitanje Kosova pretvorilo u sredstvo rada pojedinih stranaka, prvenstveno SNS-a- navodi Jovančićević i dodaje da DS nema takav pristup kosovskom pitanju i smatra da ga treba rešavati na sasvim drugačiji način.

On dodaje da će uprkos neravnopravnim izbornim uslovima u kojima već dominira funkcionerska kampanja od strane vlasti, demokrate izaći na izbore 17. decembra od kojih su za sada najizvesniji parlamentarni, pokrajinski i beogradski.

– Vučić je izveo trik sa ostavkama 60-70 gradonačelnika i predsednika opština, i ne znamo šta je želeo da ostvari na taj način, ali je to jedan glup potez i videćemo čemu on vodi u danima koji slede – rekao je potpredsednik DS-a.

Poslanik Jovančićević smatra da je najveće zlo Srbije “korupcija i ogoleli kriminal” sa čestim ubistvima i da su građani svedoci da bivši kriminalci preko noći postaju političke ličnosti navodeći da su “osnova delovanja ovog režima kriminalističke organizacije”.

Predsednik užičkog DS-a dr Željko Bacotić poručio je da na izborima u lokalu kao koalicione partnere vidi sve stranke koje učestvuju na protestima “Užice protiv nasilja” i pojedine sindikate.

– Čekamo da vidimo da li je Užice u toj grupi gradova i opština za lokalne izbore 17. decembra, jer sve zavisi od jedne glave upadljivog ponašanja i zato je ova situacija šizofrena. Mislim ni da vlast ne zna gde će imati izbore u lokalu a kamoli opozicija i to je novo političko šibicarenje koje je konstanto prisurno proteklih 11 godina SNS vlasti – navodi Bacotić.