Pocetna Društvo Rekonstruisane prostorije tri užička udruženja osoba sa invaliditetom

Rekonstruisane prostorije tri užička udruženja osoba sa invaliditetom

244
0
Podelite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je rekonstruisane prostorije tri užička udruženja osoba sa invaliditetom. Na inicijativu ministarstva, u okviru projekta “Srbija bez barijera”, za njihovo uređenje kompanija “Dunav osiguranje” izdvojila je više od milion dinara, dok je grad preuzeo troškove grejanja.

“Kako je prostor u vlasništvu kompanije “Dunav osiguranje” zamolili smo ih i oni su pristali da prostor adaptiraju i urede u šta su uložili preko milion dinara. Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, kroz konkurse koje sprovodi Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom podržava rad svih užičkih udruženja i saveza. 3 387 000 dinara izdvojili smo ove godine, a za samo ova tri udruženja čije smo prostorije danas posetili izdvojeno je 1 104 000 dinara”, rekao je ministar Selaković.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević podseća da sva užička udruženja imaju snažnu podršku grada.

“Stalno radimo i na unapređenju infrastrukture, koju prilagođavamo osobama sa invaliditetom, izgradnjom taktilnih staza, prilaznih rampi i liftova svim ustanovama i organizacijama bilo da je reč o zdravstvenim, obrazovnim ili ustanovama kulture. Za povećanje pristupačnosti u oblasti javnog prevoza nedavno smo i nagrađeni. Preko Gradskog centra za usluge socijalne zaštite, čiji smo osnivači  osobe sa invaliditetom u prilici su da koriste sve usluge, a ono što ih sigurna sam raduje je da će uskoro, pored  Dečijeg boravka za osobe ometene u razvoju početi da funkcioniše i Dnevni boravak za odrasle ometene u razvoju”, najavila je gradonačelnica.

Branko Simić direktor glavne filijale “Dunav osiguranje” Užice ističe da se njegova kompanija sa zadovoljstvom uključila u kampanju “Srbija bez barijera” i uložila sredstva u uređenje ovog prostora, koji užičkim udruženjima izdaje po veoma niskoj, odnosno simboličnoj ceni.

 

Posebnom odlukom grad je udruženja oslobodio obaveze plaćanja grejanja, sve u cilju njihovog što lakšeg funkcionisanja i rada sa članovima.