Pocetna Društvo Karavan „Zajedno možemo“ uručio poklon Nebojši Đuriću

Karavan „Zajedno možemo“ uručio poklon Nebojši Đuriću

474
0
Podelite

Karavan „Zajedno možemoU posetio je Užice. Tom prilikom u ime udruženja „Budimo zajedno“ novinarka Dea Đurđević uručila je poklon užičkom paraatletičaru Nebojši Đuriću.

„Mi smo karavan koji putuje Srbijom, informiše i želi da okupi sve lokalne samouprave, a pre svega osobe sa invaliditetom koje žele da ostvare svoja prava. Kada kažem nama, mislim nama kao kategoriji osoba sa različitim vrstama invaliditeta kojih ima od 500 do 700 hiljada na teritoriji čitave Srbije, a nigde nismo popisani. Treba da budemo popisani, da bismo znali kome šta treba i tražili da se ostvare naši ciljevi“, kaže Dea Đurđević.

Nebojša Đurić se u svoje i ime svih osoba sa invaliditetom zahvalio na aktivnostima koje relaizuje karavan.

“Želimo da se i ostali gradovi ugledaju na naš koji nama izlazi u susret, pomaže i prilagođava se našim potrebama. Važna je naša sloga za dalje unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i jednako je važno da izađu iz senke i bave se stvarima koje vole bilo da je u pitanju sport ili neka druga aktivnost”.

Dolazak karavana “Zajedno možemo” po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, još jedna je prilika da se istakne odlična saradnja sa užičkim udruženjima osoba sa invaliditetom.

„Njihove ideje, predlozi, problemi , za nas su smernice i po pitanju finansijske, ali i svih drugih oblika podrške. Takođe znate da se trudimo da osobe sa invaliditetom uključimo u sve aktivnosti, počev od kreiranja važnih i strateških dokumenata do učešća u tradicionalnim manifestacijama  i programima. Naravno uvek ima prostora za bolje i više, nastavićemo u smeru unapređenja i poboljšanja kvaliteta života kako članova udruženja osoba sa invaliditetom , tako i svakog pojedinca“, naglasila je gradonačelnica.

Ovaj karavan obišao je nekoliko gradova u Srbiji, sa ciljem isticanja pozitivnog primera uspešne osobe sa invaliditetom u lokalnim samoupravama.