Pocetna Politika SNS Užice: Saopštenja su gospodo iz SSP-a, postala vaš svakodnevni ritual

SNS Užice: Saopštenja su gospodo iz SSP-a, postala vaš svakodnevni ritual

258
0
Podelite

Preokupirani jesmo, ali radom i naporima da Užice razvijemo u meri u kojoj vi niste i nećete nikada. Trebalo je vremena da se obnovi i rekonstruiše sve što ste za vreme vladavine vaših lidera prepustili zubu vremena, ne kao Stranka slobode i pravde već kao sledbenici politike Dragana Đilasa i njemu sličnima, pod okriljem žute ili narandžaste boje, svejedno je, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Kada pitate za globalni indeks organizovanog kriminala u prethodnih deset godina, dužni ste da građanima Užica pružite i informacije o istoj toj stopi u periodu vladavine vašeg lidera. Tek tako moći ćemo da napravimo jasno poređenje i da građanima prezentujemo istinite činjenice. Ovako, jasan je pokušaj manipulacije određenim statističkim podacima.

Drugo pitanje je zaista smešno, zar vam zaista trebaju podaci Evropskog centra za mir i razvoj UN da biste utvrdili da su se u Srbiji desila dva slučaja masovnih ubistava, što nas je svrstalo na tu poziciju u 2023. godini? Zna se i ko su krivci i počinioci ovih zločina i oni su tamo gde i treba da budu u jednoj uređenoj državi.

Pitate šta i ko je doveo do rasta broja krivičnih dela na području Policijske uprave Užice za 3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine?

U istom izveštaju imali ste i odgovor… Povećanje broja krivičnih dela je, prvenstveno, rezultat pojačane aktivnosti policijskih službenika u pravcu otkrivanja krivičnih dela. Svesno ga niste naveli, jer svedoči o radu nadležnih službi na otkrivanju i sankcionisanju počinilaca. Takođe, niste naveli ni podatak da je na području Grada Užica, u odnosu na prethodnu godinu kada je registrovano 381 krivično delo, ove godine ukupno registrovano 386 dela, što je uvećanje za jedan odsto.

Nije nam jasno, gospodo iz SSP-a, o kakvom razbijanju blokada poljoprivrednika i protesta građana govorite. Pa svake sedmice organizujete protesno okupljanje i šetnju, a nismo čuli ni glas ni šapat o tome da je neko pokušao da to spreči i razbija. I kakave uopšte veze ovaj događaj na Aleksića mostu ima sa vašim protestima?

Kažete Stranka slobode i pravde nikada nije bila na vlasti, a ne kažete predsednik SSP-a je Dragan Đilas.

• Isti onaj Dragan Đilas koji je se 2004. učlanio u Demokratsku stranku, dok je 2012. izabran za predsednika stranke.

• Isti onaj Dragan Đilas koji je bio direktor Narodne kancelarije predsednika u periodu od 2004. do 2007. godine.

• Isti onaj Dragan Đilas koji je bio gradonačelnik Beograda od 2008. do 2013. godine.

• Isti onaj Dragan Đilas koji je kao član DS, bio ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan

• Isti onaj Dragan Đilas koji je 2019. godine osnovao Stranku slobode i pravde (SSP)

• Isti onaj Dragan Đilas koji je bio gospodar medija u vreme svoje vlasti i neformalni vlasnik većine nacionalnih televizija, čak i formalni suvlasnik jedne od njih

• Isti onaj Dragan Đilas na čijim računima su bile stotine miliona evra, dok je državna i narodna kasa bila prazna

Saopštenja su gospodo iz SSP-a, postala vaš svakodnevni ritual, jasno i zbog čega. Izbori se bliže, a sa njima i trenutak suočavanja sa istinom, istinom koju građani i Užica i cele Srbije odlično znaju. Čovek koji se vratio pod sloganom „Pravac Evropa“ u Evropu će otići sa nekoliko svojih tajkuna, da nastavi tamo gde je stao, sa otvaranjem i punjenjem sopstvenih računa.

Zato se Dragan Đilas mora vratiti tamo gde ga je narod poslao u političku istoriju, kako bi Srbija nastavila da napreduje i da se razvija, da gradi autoputeve, bolnice, škole, vrtiće , fabrike i kako bi Srbija ostala ono što sada jeste, samostalna i nezavisna država koja se rukovodi svojim, a ne iteresima stranaca, kažu na karju saopštenja iz užičkog SNS.