Pocetna Bioskop Ineterakcija 2023 – projekcija filmova snimljenih tokom Kampa

Ineterakcija 2023 – projekcija filmova snimljenih tokom Kampa

281
0
Podelite

Projekcija filmova snimljenih tokom Kampa Interakcija 2023 održaće se u biskopu Sportsko-kulturnog centra u Požegi u 20 časova.

Učesnici 18. Studentskog kampa u organizaciji NFC Filmarta su bili studenti filma iz 12 zemalja – Argentine, Brazila, Francuske Polinezije, Holandije, Indije, Izraela, Kine, Kolumbije, Nemačke, Švajcarske, Španije i Srbije. Snimali su kratke dokumentarce na temu depopulacije malih sredina i odliva mozgova u Požegi, Užicu i Čačku.

Filmovi:
• Prateći uzvike
Reditelji: Ignacio Leal (Argentina), Manas Krishna (Inidja)
Požeška ekipa, snimila je film „Prateći uzvike”, koji vodi gledaoce na putovanje sa tinejdžerom Mihajlom, istražujući životne mogućnosti u malom gradu Požegi, predstavljajući i važan rad udruženja „Čuvari priorode“ na čelu sa Branom Rudićem.

• Možda je život samo ‘enkl brejker’
Rediteljka: Korali Gordon (Francuska Polinezija)
Čačanska ekipa, snimila je film „Možda je život samo ‘enkl brejker’”, inspirisana decom u Čačku koja neprimetno spajaju svet košarke sa svojim najmaštovitijim fantazijama.

• Čuvari užičkog duha
Rediteljka: Jarden Malka Bone (Izrael / Švajcarska)
Ekipa u Užicu, snimila je film u kojem dvojica čuvara duha ovog grada – Zoran Filipović i Zoran Jeremić – razmišljaju i sećaju se grada koji je nekada bio „njihov“, dok se gradski život nastavlja i menja njihovo okruženje.