Pocetna Izbori 2023 „Nacionalno okupljanje“: Biramo između suverene države ili kolonije

„Nacionalno okupljanje“: Biramo između suverene države ili kolonije

330
0
Podelite

Poslanički kandidat sa liste „Nacionalno okupljanje“ Vladan Virijević iz stranke „Zavetnici“ pozvao je Užičane da na predstojećim parlamentarnim izborima zaokruže broj 4 i ukažu poverenje ovoj listi kako bi se konačno čuo glas Užičana u republičkom parlamentu.

Kandidat sa koalicione liste Zavetnici-Dveri rekao je da građani na izborima 17. decembra biraju između „opstanka i ostanka, suverene države i kolonije, vođenja države iz gradova i opština ili inostranih ambasada“.

– Kao narodni poslanik zalagaću se da se što više i jače čuje glas Užičana u republičkom parlamentu. Svedoci smo da u poslednjih 20 godina poslanici koji su odlazili u parlament iz našeg grada najmanje su ili uopšte nisu pričali o Užicu – naveo je Vladan Virijević i dodao da su „građani svedoci da poslednjih 10-15 godina SNS vlast ništa nije uradila što je obećala počev od obilaznice, tunela kroz Kadinjaču, auto-puta do Požege preko Užica, ili rekonstrukcije Zdravstvenog centra koja nije ni počela, a kamoli završena“.

U završnom obraćanju pukovnik u penziji Dragan Krsmanović iz Dveri poručio je da su „izbori u nedelju izbori opšteg kursa u kome će se kretati Srbija u vremenu koje predstoji“.

– Za razliku od onih koji se u izbornoj kampanji dosete nacionalnih tema i zaigraju na nacionalnu žicu., mi ćemo im suditi po njihovim delima, delima koja nisu dostojna Srbije, njene slavne prošlosti niti sadašnjih interesa – poručio je poslanički kandidat Krsmanović i pozvao građane da poklone poverenje „Nacionalnom okupljanju“, kao garantu da će brod Srbije usmeriti u pravcu „nacionalnog dostojanstva, ekonomkog oporavka, saradnje sa bliskim narodima i očuvanja nacionalnih vrednosti“.

Master prava Aleksandar Milić, stranka Zavetnici, navodi da je ova grupacija uvek slala jasne poruke, pa tako i u ovoj izbornoj kampanji.

– Naša politika je poštovanje srpskog Ustava po svaku cenu ukoliko smo ozbiljna država i Kosovom i Metohijom u sastavu Srbije. Protiv smo nemačko-francuskog sporazuma i tokom kampanje jasno smo rekli stavove o važnim ekonomskim pitanjima, o privredi, poljoprivredi, o stanju celog društva – naveo je kandidat za poslanika Milić i dodao da su Zavetnici i Dveri opcija koja je pokazala da joj je Srbija u srcu i pozvao sugrađane da 17. decembra zaokruže brpoj 4.