Pocetna Društvo Dan Akademije i afirmacija studenata

Dan Akademije i afirmacija studenata

414
0
Podelite

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu obeležila je četiri godina postojanja u znaku afirmacije najboljih studenata. Tim povodom održana je svečana akademija, promocija najboljih i diplomiranih studenata na osnovnim i master studijama i prezentacija najvažnijih događaja. Ova akreditovana državna škola ima ukupno 13 studijskih programa na osnovnim i master studijama.

Dr Ljubica Diković, predsednik Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u okviru koje su odsek Užice i Valjevo, čestitala je studentima na postignutim uspesima i zaposlenima na priznanjima i nagradama.

– U okviru Dana akademije imali smo čitav niz događaja kojima smo želeli da afirmišemo i promovišemo naše najbolje studente. Želimo da slavimo njihove znanje i uspeh koju su postigli u obrazovanju, istakla je Diković.

Od događaja koji su obeležili ovu godinu izdvojila je 13.međunarodnu konferenciju “Nauka i visoko obrazovanje u funkciji održivog razvoja”.

– Pokazali smo da posedujemo jedan izvanredan naučni potencijal jer smo okupili renomirane stručnjake iz prestižnih evropskih univerziteta i iz naše zemlje. Važan posao bio je vezan za akreditaciju i reakreditaciju studijskih programa. Sve studijske programe smo značajno inovirali i moderno su orjentisani. Novina je da su usklađeni sa studijskim programima sa evropskih fakulteta i univerziteta. Naš je cilj da Akademija Zapadna Srbija bude renomirana ustanova visokog obrazovanja, naglasila je Diković.

Dr Slobodanka Stankov, rukovodilac odseka Užice navela je da kroz akreditacije studijskih programa uspostavljaju dobru saradnju sa privredom kako bi studenti imali prohodnost u zapošljavanju.

– Jedna od aktivnosti u okviru proslave je i formiranje digitalnog kataloga studenata gde smo istakli one koji su ostvarili ne samo visoke proseke tokom studija, nego smo afirmisali i one najbolje iz odseka Užice i Valjevo-istakla je Stankov.

Ona je dodala da reakreditacijama studijskih programa na osnovnim i master studijama nastoje da studentima uvek obezbede nastavak školovanja. Akademija podržava i studente u okviru ERASMUS PLUS programa gde je akreditovana Kancelarija za međunarodnu saradnju. Prošle godine su dve studentkinje sa Zdravstvene nege bile u okviru mobilnosti studenata na studijama u Sloveniji, a ove godine je jedan student sa Informacionih tehnologija.

Nataša Lasica je proglašena za najboljeg studenta na master strukovnim studijama sa prosečnom ocenom 10.

– Velika mi je čast što sam najbolji student, ali moram da istaknem da sam imala veliku podršku porodice, profesora i kolega. Završila sam osnovne strukovne studije na studijskom programu Zdravstvena nega, zatim master Bezbednost i zdravlje na radu, a ponovo sam upisala još jedan master Strategijski menadžment. Ova škola pruža brojne mogućnosti, stičemo praktična i teorijska znanja, iskustvo, ali prijateljstva za ceo život -rekla je Nataša.

Planira da nastavi školovanje, zatim da radi u zdravstvu kako bi pomagala ljudima, ali i na prevenciji povreda na radu i profesionalnih bolesti.

Filip Grujić, predsednik Studentskog parlamenta navodi značajne aktivnosti studenata kroz podsticanje timskog rada.

– U proteklom periodu Studentski parlament je obeležio međunarodni dan medicinskih sestara, učestvovali smo na kongresima SKAS-a (Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola) radi razmene znanja i iskustava sa studentima iz cele zemlje, kao i na sporstskim igrama u Bugarskoj i Grčkoj gde smo ostvarili zapažene rezultate. Imali smo niz humanitarnih akcija, tako da je puno urađeno, ali uvek ima prostora da se naš rad unapredi- zaključio je Filip.