Pocetna Sport Održan karate turnir „Užički pobednik 2023“

Održan karate turnir „Užički pobednik 2023“

469
0
Podelite

Tradicionalni karate turnir „Užički pobednik 2023“ održana je u subotu, 16. decembra u Maloj hali u Užicu, u organizaciji Karate kluba „Užice“. Na takmičenju koje se održano 14. put nastupilo je 400 takmičara iz 30 klubova Srbije i Republike Srpske.

Turnir su otvorili predsednik Karate Federacije Srbije, gospodin Slavoljub Piper, kao i predstavnik Grada Užica Ratko Trmčić.

Najuspešniji klub na turniru bio je KK „Borac“ iz Čačka, drugo mesto zauzeo je „Knjaz“ iz Aranđelovca, treće mesto zauzela je ekipa „Javora“ iz Ivanjice.

Od domaćih takmičara zlatne medalje u katama osvojili su Maša Mirković, Milica Vukotić, Helena Sofijanić, Maksim Jojić, dok su u borbama najuspešniji bili Lidija Trmčić, Pavle Ristović kod seniora i Aleksandra Rogić kod juniorki.

Pehar za najboljeg takmičara KK“Užica“ u sezoni, dobio je Sergej Kurćubić, a nagradu su primili Mire i Dana Drčelić, Sergejevi deka i baka. Srebrne medalje u borbama osvojili su Stefanija Irić, Jovana Pejić, Ognjen Zdravković, Nikola Radović i Filip Kovačević, dok su u katama srebra osvojili Andrej Milaković i Vanja Radojević.

“Nadam se da smo i ove, kao i ptethodnih godina , bili dobri domaćini. Veliki broj takmičara, jaka konkurencija i dosta sjajnih mečeva. Želeo bih da se zahvalim svim sponzorima i gradskim vlastima, koji su naš podržali u organizaciji turnira”, rekao je trener i predsednik Karate kluba „Užice“ Živan Ršumović.