Pocetna Ekonomija 18 godina restorana “Perun”

18 godina restorana “Perun”

222
0
Podelite

Pre 18. godina, 2005. preduzeće Mona iz Beograda, u to vreme već regionalno prepoznatljiv brend, ušlo je u svet hotelijerstva i odlučilo da svoje prvo veće ulaganje bude upravo na zlatnoj planini, Zlatiboru.

U to vreme, Zlatibor je bio najbolje čuvana tajna zapadne Srbije. Mnogi su za nju čuli, a nisu nikada bili na ovoj planinskoj lepotici!

Planina, gostoprimstvo i tradicionalna jela su bili motivi za prvi projekat ulaganja Mone na Zlatiboru, te se rodila ideja o restoranu, nazvanom po staroslovenskom božanstvu Perun. Svi ovi motivi su utkani u samom startu u enterijer, uslugu i izbor jela. Drvo, kamin i kamen već osamnaest godina krase ovaj restoran, koji se vrlo malo promenio u enterijeru, jer sam motiv tradicije, nikada ne zastareva!

U godinama koje su usledile, Zlatibor se menjao, rastao i postajao sve prepoznatljiviji, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Čuveni tradicionalni dočeci novih godina, proslave kompanija, brojni gosti iz regiona, postali su sastavni deo restorana Perun i za veoma kratko vreme, restoran je postao jedan od simbola Zlatibora.

Od samog početka, menadžment restorana i hotela se vodio idejom: misli globalno, deluj lokalno. Inovacija u usluzi i prezentaciji hrane je uvek bila vodilja, stoga se i danas ponuda jela restorana menja i prilagođava novim trendovima, ali sa akcentom na dobroj i prepoznatljivoj tradicionalnoj kuhinji sa proizvodima iz kraja, od lokalnih dobavljača.

Kako se menjao i razvijao Zlatibor, tako su se razvijale i destilerije i vinarije u Srbiji, a restoran se uvek trudio da u svojoj karti ponudi ono što je najbolje iz Srbije.

U godinama ispred nas, Perun će verno čuvati gastronomsko nasleđe Zlatibora, gostoprimstvo i dobru kuhinju. Prezentovaće je kako starim, tako i novim gostima koji dolaze ne samo iz regiona, već iz evropskih zemalja, Rusije, daleke Kine, Koreje, ali i iz Južne Amerike.

Želja je da restoran Perun bude upravo značajan činilac u doprinošenju jedinstvog iskustva tradicije i lepote bajkovite zapadne Srbije.