Pocetna Čajetina Usvojen prostorni plan opštine Čajetina do 2035.

Usvojen prostorni plan opštine Čajetina do 2035.

296
0
Podelite

U Čajetini je održana poslednja sednica Skupštine opštine u ovoj godini.

“Usvojili smo Prostorni plan opštine Čajetina kao jedan vrlo značajan dokument za budući razvoj čitave opštine i koji će važiti do 2035. godine. Uradili smo i izmenu Odluke o zonama sanitarne zaštite Ribničkog jezera i reke Crni Rzav u smislu digitalizacije, a doneli smo i odluku o davanju u zakup škole u Gostilju, uz tri parcele koje se nalaze u neposrednom okruženju, za formiranje škole glume koju će voditi reditelj Gaga Antonijević”, izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon ovogodišnje poslednje sednice Skupštine opštine Čajetina.

Odbornici su na sednici usvojili i povećanje boravišna takse sa 120 na 140 dinara i to se odnosi isključivo na hotele i odmarališta, a kada su privatni izdavaoci smeštaja u pitanju, oni plaćaju paušalni iznos boravišne takse na godišnjem nivou i on je ostao isti.

Đurić je dodao da je ponosan na rad lokalnog parlamenta u tekućoj godini, tokom koje su čajetinski odbornici doneli na stotine vrlo značajnih odluka za dalji razvoj opštine Čajetina, u interesu svih njenih građana.

Koristim priliku da svim građanima opštine Čajetina čestitam božićne i novogodišnje praznike i da im poželim puno zdravlja, sreće i uspeha u narednoj godini, zaključio je Đurić.