Pocetna Društvo Tim užičke Ekonomske škole među najboljima u Srbiji

Tim užičke Ekonomske škole među najboljima u Srbiji

442
0
Podelite

Na nacionalnom takmičenju „Izazov specijal“ tim Ekonomske škole iz Užica je među četiri najbolja u Srbiji. U konkurenciji 40 timova iz 39 srednjih škola i 29 gradova žiri je izabrao timove iz Užica, Prokuplja i dva iz Beograda.

Ovaj uspeh su ostvarile učenice: Nevena Marković, Isidora Gordić, Mina Nikolić, Bojana Terzić, Tijana Pantelić i Mina Raković, sa profesorkom Brankicom Todorović.

Tema takmičenja bila je zaštita životne sredine i preduzetništvo. Takmičarski timovi su imali zadatak da osmisle ideju koja bi omogućila da se smanji količina otpada koja nastaje prilikom obeležavanja Nove godine. Naše učenice su predstavile poslovni koncept kojim su predložile kako da se smanje troškovi koje lokalna samouprava izdvaja za gradsko osvetljenje i da se istovremeno poveća energetska efikasnost. Gradsko osvetljenje tokom novogodišnjih praznika ne treba da bude skupo, jer se sa minimalističkim pristupom može da oseti čarolija praznika. „Zelena nova godina“ treba da omogući racionalan pristup korišćenju električne energije iz obnovljivih izvora što će doneti koristima za domaćinstvima, preduzećima i lokalnoj samoupravi, i omogućiće zaštitu životne sredine.

Dodajmo, da pored Ekonomske škole najbolji su i timovi iz Šeste beogradske gimnazije, Četvrte gimnazije u Beogradu i tim Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ iz Prokuplja.